Танцувай, Киро, танцувай, ние да му мислим какво ни чака…

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Преди няколко дни се появи клип, на който експремиерът Кирил Петков е във вихъра на танците. Видеото е от Бургас, където от няколко дни на предизборна обиколка е групата на „Продължаваме промяната”. Докато се разхождали, те попаднали на импровизирано улично салса парти. Очевидци твърдят, че една от танцьорките дръпнала Петков, а той, както се вижда и от кадрите, отзивчиво се впуснал в танца с нея.

 

Всъщност нищо интересно няма в тази информация – нито трябва да започнем да подскачаме жизнерадостно, защото Петков щастливо се носи в ритъма на танците (както направиха поддръжниците му), нито трябва да цъкаме възмутено как подскача, прегърнал непозната дама, забавлявайки се по улиците (както веднага направиха опонентите му). Дали е кризисен пиар, дали е евтин популизъм, дали е импулс, дали е нещо друго, той (може и щаба му) си знае, но по принцип лошо няма. Пиша „по принцип”, защото точно в този случай, за съжаление на Петков, не беше уцелил момента.

 

 

Интересен е въпросът от коя дата е видеото, съответно танците на експремиера. И не за друго, а защото петък – 26.08, беше обявен за Ден на траур в цялата област Бургас. Както знаем (въпросът е дали и Петков знаеше), при опит да спрат автобус с нелегални мигранти, те бяха буквално пометени от превозното средство, управлявано от бежанец.

 

 

Според някои, танците са от неделя, което означавало, че няма проблем. Дори обаче да приемем, че това е така, буквално няколко дни след подобна трагедия, дали на някого му се струва уместно политик, бил на една от най-високите длъжности в държавата допреди броени седмици, да потропва жизнерадостно с крачета, докато градът, областта, а и цялата държава все още се опомнят от ужасяващата катастрофа, отнела живота на служителите на реда.

Петков нееднократно е демонстрирал именно това – неадекватно поведение, което по никакъв начин не е съобразено с актуалностите. Помним, че за пример в борбата с корупцията ни беше дал президента на Руанда Пол Кагаме, отговорен за избиването на стотици хиляди в страната си. Помним, а скоро ще усетим и върху нас, обещанията му за кораби с евтин втечнен газ. Помним и как след срещите му в рамките на Мюнхенската конференция, сътвори дипломатически скандал, качвайки снимка, публикувана и от македонския премиер дни преди това, на която обаче Димитър Ковачевски липсваше. Снимката на тримата с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен беше така изрязана, че да не си личи кой е третият човек на нея. Помним, че след това се опита да замаже гафа, като доомаза положението, откровено лъжейки, че: „Снимките пристигат директно от европейските институции“, което малко по-късно беше опровергано директно от аудио-видео центъра на Европейската Комисия: „Брюксел не е направил снимката на българския премиер Кирил Петков и държавния секретар на САЩ”. Помним и лъжите му, касаещи гражданството му, погазването на Конституцията и прочее.

 

 

 

Някои вероятно дори не знаят, други са забравили, но поне някои още помним и разкритието, което направи преди време председателят на „Екогласност“ (коалиционен партньор на БСП) Емил Георгиев. Той обяви, че е получил предложение от двама бивши служебни министри да съдействат за явяване на вота, казано по просто – да му вземат партията. Ставаше дума за Асен Василев и Кирил Петков. Помним как и двамата се опитваха буквално да си напазаруват необходимите им депутати, за да съберат нужните 121. Петков най-безпардонно даже беше заявил в „Панорама”, че нямало пазаруване на депутати, само насочване в правата линия: „Единственото, което сме обещали на хората, е, че ще доведем битката докрай“.

Помним как се въртеше по темата за Македония, опитвайки се да избяга от историческите факти и истината, акцентирайки само на бизнес отношенията между двете страни. А лъжите му, че бил дал хиляди долари за спасяването на алпиниста Боян Петров, които лъжи опроверга лично съпругата на Петров, забравили ли сте?

Или сте забравили за срещата му с представители на превозвачите, от която те си тръгнаха обидени, защото експремиерът им беше заявил, че той определя какво и как ще се говори в кабинета му и ако не им харесва, да напуснат. Разпространеният малко по-късно запис, потвърди случилото се: „Ако искате, винаги можете да си тръгнете. По всяко време сте поканена, ако Ви е досадно, да излезете. Вратата е там… Повярвайте ми, ако не искате да ме слушате, вратата е там. Ето я, зад Вас! Няма! Аз ще решавам тука как ще говоря и какво ще говоря!”.

Всъщност ние всички също имаме вина – имаме вина, че предимно бързо забравяме, че бързо прощаваме, че обръщаме много по-голямо внимание на безумията, изречени от някого, забравяйки действията му. Да, нелепи са словоизлиянията и несвързаната му реч, идиотизмите, които плещеше. Но никакви литмуси, куролации, алангрота не могат да се сравнят с нещата, които направи. И иска да прави още – „7 месеца се учихме и вече знаем как се управлява, направихме ужасно добри първи стъпки”.

 

 

А толкова харесваният от Петков Бойко Рашков, който вече официално премина към ПП, включително ще оглави тяхната листа в Перник? Същият Рашков, който пак Петков предложи за шеф на антикорупционната комисия. Същият Рашков, за когото освен всичко друго, в последните дни се говори, че със заповед е разпоредил мигрантите да се пускат в България. Същият Рашков, който докато беше вътрешен министър беше оставил на самотек много свои задължения. Например пътната безопасност, но не само.

Но сякаш, умопомрачени от безумните и безспирни словоизлияния на Кирил Петков, забравихме същественото. Сякаш Петков успя да ни повлече и завърти бясно, карайки ни да следваме до припадък обърканите му стъпки. И сега иска втори танц.

Танцувай, Киро, танцувай, ние да му мислим какво ни чака…

 

Автор: Виктория Геогиева

Източник: Tribune.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още