Кратка хронология на случващото се в държавата ти в последните дни

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Кратка хронология на случващото се в държавата ти в последните дни.

Емили, Куката и Чеченеца са с постоянна мярка и са в килията, защото унижиха момче със специални нужди. Митьо Очите е пуснат под гаранция.

За едни други… да не отваряме дума – тях едва ли изобщо ще ги разследват. Повечето от тях утре ще се кълнат да спазват Конституцията и да работят в полза на българския народ. После ще се смеят. Някои ще се смеят и докато се кълнат.

Поредната (подчертавам: ПОРЕДНАТА) жена беше убита от ревнив, недоправен недорасляк с дълго досие, пълно с насилие над жени и заплахи. Междувременно, другите новини за домашно насилие все така изобилстват от коментари тип „сама си е виновна“, „ку*ва“, „така ѝ се пада“ и т.н. Новините за Лена Бориславова са пълни с коментари на чичовци, които искат публично да се гаврят с нея. Същите обаче искат смъртно наказание за убиеца на Криси, който я застреля и остави в багажника. После се прехвърлят на новините за домашно насилие и сипят: „ку*ва“ по адрес на все още живите жертви на насилие. И не виждат проблем в това. Иначе българинът е хем умен, хем с голямо сърце.

Живеещите в страни от ЕС и Америка МАСОВО гласуват за про-путинската партия Израждане да управлява в България. Гласувалите от Русия българи за този партиен експеримент са по-малко от двеста души (служители в посолството)… виж, хилядите гласове идват от Америка и ЕС. Спете спокойно – не е имало изтичане на мозъци зад граница. Най-забавни са тия с профилна снимка пред Айфеловата кула, залепили руското знаменце отдолу. Какво казахме за българинът, дето е умен…?

Същият се подиграва на Хърватска, че е приела еврото, защото има „свръх“ инфлация (от 0,2%), и се радва и кланя на путиниста Орбан, който държи „стабилността“ в Унгария (където инфлацията е 26,2%).

Банките и търговците не спират да „режат глави“, но политическите гении борят „истински важните проблеми“ – джендъра и 5G-то.

Изборите минаха белязани от „сгрешени“ протоколи и куп сигнали за нарушения, купен вот и манипулации. Победителите, по някаква причина са горди. Хартиените бюлетини уж щяха да вдигнат процента гласували. Не го вдигнаха. Но мазалото със „сгрешените“ протоколи си свърши работата. Човек ще си каже, че е било планирано и замислено. Да? Не?

Насред жестока война, в която партньорите ни са заели повече от ясна позиция и чакат от нас да застанем до тях, ние имаме все по-мазна позиция за „мир“, която се лее от държавен „глава“, който – по кой знае какви причини – мнозина наричат „руски“, и „интелектуалци“, които подписват документи за „мир“, пълни с клишета от соц-езика на предшествениците си „интелектуалци“, които предполагат, че мир – видите ли – ще се постигне веднага щом престанат да дават оръжия на Украйна. Демек, вълшебство някакво ще стане и войната ще спре, щом украинците се окажат без оръжия. И това не е, ама хич не е в полза на Путин, нали? И не означава, де факто, че се очаква най-новата му жертва – Украйна – просто да се предаде. Какво ли би научил Путин от това? Какво ли би пожелал след това? Как ли биха се чувствали местните говн*яди, ако това, за което толкова драпат, вземе, че се сбъдне и се наложи да обърнат парите в рубли, а къщите им ги национализират? Или те се надяват да стане като през 1944 г.? —„наш‘те“ да си останат „наши“ и да им дадат да размахват камшика над местното население?

Други „интелектуалци“ пък подписват други чаршафи, с които карат първите две формации в битката от изборния ден да се коалират, защото така сме щели да излезем от кризата. Някой ще излезе от една криза така, това е ясно. Някой, който е добър в измиването на ръце и лице и захвърлянето на коалиционни партньори като мокри пешкири. Но не знам дали на „интелектуалците“ им е ясно какво означава думата „Промяна“ в името на една от партиите, които насилват да се коалират; и как ще стои това име с тая „Промяна“, ако се случи коалицията, за която настояват.

Междувременно, политическите, международните и социалните новини не могат и на малкия пръст да стъпят по брой четения на „истински важните“ новини за ергенът, коя на кого е направила нещо, кой коя е опрял някъде и въобще – какво има под полите и по дупките на хората. Някой би казал, че народът се е оставил на автопилот и само от време на време си отваря устата, колкото да се оплаче и да вдиша, после пак се потапя в жълтите новини, клюките, инерцията и недаването на пет пари какво се случва наоколо. И така до следващото отваряне на устата, когато да излезе някое оплакване или псувня по съседите и „опонентите“ – музика за ушите на политиците, които най-обичат плячката им… така де, народът им да се чепка и дърля помежду си.

 

Източник: Novini.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още