Кратка хронология на случващото се в държавата ти в последните дни

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Кратка хронология на случващото се в държавата ти в последните дни.

Емили, Куката и Чеченеца са с постоянна мярка и са в килията, защото унижиха момче със специални нужди. Митьо Очите е пуснат под гаранция.

За едни други… да не отваряме дума – тях едва ли изобщо ще ги разследват. Повечето от тях утре ще се кълнат да спазват Конституцията и да работят в полза на българския народ. После ще се смеят. Някои ще се смеят и докато се кълнат.

Поредната (подчертавам: ПОРЕДНАТА) жена беше убита от ревнив, недоправен недорасляк с дълго досие, пълно с насилие над жени и заплахи. Междувременно, другите новини за домашно насилие все така изобилстват от коментари тип „сама си е виновна“, „ку*ва“, „така ѝ се пада“ и т.н. Новините за Лена Бориславова са пълни с коментари на чичовци, които искат публично да се гаврят с нея. Същите обаче искат смъртно наказание за убиеца на Криси, който я застреля и остави в багажника. После се прехвърлят на новините за домашно насилие и сипят: „ку*ва“ по адрес на все още живите жертви на насилие. И не виждат проблем в това. Иначе българинът е хем умен, хем с голямо сърце.

Живеещите в страни от ЕС и Америка МАСОВО гласуват за про-путинската партия Израждане да управлява в България. Гласувалите от Русия българи за този партиен експеримент са по-малко от двеста души (служители в посолството)… виж, хилядите гласове идват от Америка и ЕС. Спете спокойно – не е имало изтичане на мозъци зад граница. Най-забавни са тия с профилна снимка пред Айфеловата кула, залепили руското знаменце отдолу. Какво казахме за българинът, дето е умен…?

Същият се подиграва на Хърватска, че е приела еврото, защото има „свръх“ инфлация (от 0,2%), и се радва и кланя на путиниста Орбан, който държи „стабилността“ в Унгария (където инфлацията е 26,2%).

Банките и търговците не спират да „режат глави“, но политическите гении борят „истински важните проблеми“ – джендъра и 5G-то.

Изборите минаха белязани от „сгрешени“ протоколи и куп сигнали за нарушения, купен вот и манипулации. Победителите, по някаква причина са горди. Хартиените бюлетини уж щяха да вдигнат процента гласували. Не го вдигнаха. Но мазалото със „сгрешените“ протоколи си свърши работата. Човек ще си каже, че е било планирано и замислено. Да? Не?

Насред жестока война, в която партньорите ни са заели повече от ясна позиция и чакат от нас да застанем до тях, ние имаме все по-мазна позиция за „мир“, която се лее от държавен „глава“, който – по кой знае какви причини – мнозина наричат „руски“, и „интелектуалци“, които подписват документи за „мир“, пълни с клишета от соц-езика на предшествениците си „интелектуалци“, които предполагат, че мир – видите ли – ще се постигне веднага щом престанат да дават оръжия на Украйна. Демек, вълшебство някакво ще стане и войната ще спре, щом украинците се окажат без оръжия. И това не е, ама хич не е в полза на Путин, нали? И не означава, де факто, че се очаква най-новата му жертва – Украйна – просто да се предаде. Какво ли би научил Путин от това? Какво ли би пожелал след това? Как ли биха се чувствали местните говн*яди, ако това, за което толкова драпат, вземе, че се сбъдне и се наложи да обърнат парите в рубли, а къщите им ги национализират? Или те се надяват да стане като през 1944 г.? —„наш‘те“ да си останат „наши“ и да им дадат да размахват камшика над местното население?

Други „интелектуалци“ пък подписват други чаршафи, с които карат първите две формации в битката от изборния ден да се коалират, защото така сме щели да излезем от кризата. Някой ще излезе от една криза така, това е ясно. Някой, който е добър в измиването на ръце и лице и захвърлянето на коалиционни партньори като мокри пешкири. Но не знам дали на „интелектуалците“ им е ясно какво означава думата „Промяна“ в името на една от партиите, които насилват да се коалират; и как ще стои това име с тая „Промяна“, ако се случи коалицията, за която настояват.

Междувременно, политическите, международните и социалните новини не могат и на малкия пръст да стъпят по брой четения на „истински важните“ новини за ергенът, коя на кого е направила нещо, кой коя е опрял някъде и въобще – какво има под полите и по дупките на хората. Някой би казал, че народът се е оставил на автопилот и само от време на време си отваря устата, колкото да се оплаче и да вдиша, после пак се потапя в жълтите новини, клюките, инерцията и недаването на пет пари какво се случва наоколо. И така до следващото отваряне на устата, когато да излезе някое оплакване или псувня по съседите и „опонентите“ – музика за ушите на политиците, които най-обичат плячката им… така де, народът им да се чепка и дърля помежду си.

 

Източник: Novini.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още