Светът е голям и Балканите дебнат отвсякъде

Най-четени

И богатите плачат: 3 аборта и загубата на дете помрачиха живота на жената до Кристиано Роналдо

В продължението на сериала "Аз съм Джорджина" половинката на футболната суперзвезда за първи път разказва за големите нещастия, които я връхлитат...

Мераци в цифри: 4566-ма искат да са депутати в 49-ия парламент

Процесът по подготовката на изборите протича нормално. Приключват и последните обучения на членовете на СИК. Това заяви зам.-председателят на...

Пасуваме ли на изборите в неделя, си гарантираме трайни главоболия и нова безпътица

Има голям смисъл да се гласува на 2 април. С гласа си хората - и особено колебаещите се -...

Премиерът Кирил Петков твърдо заяви, че ще започне нов етап в преговорите за присъединяването на западната ни съседка към ЕС и отлетя за Северна Македония, където се срещна с чисто новия министър-председател на РСМ Димитър Ковачевски.

Официална визита на българската делегация съвпадна с 30-годишнината от признаването на Република Северна Македония от нашата страна. Случайност, не ли?

30 години от тогава и 19 от изготвянето западния план за интеграция на Балканите в ЕС и НАТО са пропилени и от нас, и от тях в замерване с история, език и националности.

Първата стъпка от приятелския разговор между двамата премиери е факт. Като акт на добросъседска воля ще открием директна авиолиния София-Скопие.

С учудване разбирам, че такава изобщо нямаме, но пък можем да се похвалим с тази до Кения.

Добросъседство и обединение около общи интереси са ключовите думи от срещата между двамата премиери.

Обнадеждена съм. Две балкански държави ще се обединяват. Засега само с намерения за възстановяване на отношенията. После ще видим.

А можехме да свършим толкова работа преди това. 

Ако управляващите от РСМ и България бяха следили правилно мача между Австралия и Новак Джокович, отдавна щяха да са разбрали къде се крие ключът за бараката и да не губят време в безкрайни срещи. Но политиката е далече от спорта.

Наш човек тропна бърза балканска сюита пред целия свят и привлече с неравноделни тактове около себе всички балкански народи.

Сръбският тенисист с 200 в час постигна такива резултати, до каквито и най-обиграните политици на Балканите не успяват да се доближат вече години наред относно интеграцията ни в ЕС.

Подкрепящите го теглиха една дълга и сочна благословия на мама, леля, стринка, братовчедка, учинайка, баба, дядо, баджанак и всички роднини до девето коляно на „аборигените“ оттатък океана, както и на всички против балканската мечта за живот без ваксини и останалите нереализирани форми на живот.

Събраха се и май опекоха кенгура. Като междувременно издигнаха Джокович до обединител и просветител на Балканите. Вярно,  срещу „световния заговор  с експерименталните течности“, но сме обединени.

На Балканите сме единни за първи път след разпада на Източния блок. Дори си измислихме общ химн на радостта – „Удри, бай Ноле!“.

Май прав ще се окаже премиера Кирил Петков, че заедно можем повече. Дано ни чуят и другите ни съседи. Тогава стой, свят, да погледаш! Голям си, но Балканите дебнат отвсякъде.

Източник: в. „Марица“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

И богатите плачат: 3 аборта и загубата на дете помрачиха живота на жената до Кристиано Роналдо

В продължението на сериала "Аз съм Джорджина" половинката на футболната суперзвезда за първи път разказва за големите нещастия, които я връхлитат...

Мераци в цифри: 4566-ма искат да са депутати в 49-ия парламент

Процесът по подготовката на изборите протича нормално. Приключват и последните обучения на членовете на СИК. Това заяви зам.-председателят на ЦИК Росица Матева на последния...

Пасуваме ли на изборите в неделя, си гарантираме трайни главоболия и нова безпътица

Има голям смисъл да се гласува на 2 април. С гласа си хората - и особено колебаещите се - наистина могат да разместят драматично...

Тръмп е обвинен в криминални престъпления, първият в историята бивш президент на САЩ

  Доналд Тръмп е обвинен от голямо жури в Манхатън след разследване за тайно плащане на порнозвездата Сторми Даниелс, като по този начин става първият...

По какво „Ергенът“ и парламентарните избори си приличат

Човек у нас е ограничен от избора си на изпростяване. И въобще няма никаква свобода на изпростяването, никой не говори за това и не...

Вижте още