Борис Джонсън: Не можем да продължим така, останете вкъщи

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

От утре в столицата Лондон и югоизточна Англия отново ще бъде въведено максимално равнище на ограничителните мерки заради разпространението на новия щам, съобщи британският премиер. Той призова британците да се подготвят за едно по-различна Коледа, без обичайните празненства и събирания.

Нещата ще са радикално различни до Великден, увери Джонсън, визирайки започналата кампания по масово ваксиниране на населението във Великобритания.

Британският премиер говори на пресконференция след видеоконферентно заседание с министри, посветено на епидемичната обстановка.

„Трябва отново да преразгледаме начина по който ще действаме по празниците. С огромно съжаление трябва да кажа, че не можем да продължим така и не можем да си позволим да облекчим мерките. Останете си вкъщи“, каза Джонсън.

С въвеждането на 4-та степен от мерките всички магазини освен хранителните ще бъдат затворени. Затварят врати и фризьорските салони и фитнесите.

На този фон броят на потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания днес надхвърли 2 милиона.
На същата пресконференция, главният здравен инспектор на Англия Крис Уити каза, че новият щам се разпространява невероятно бързо в Лондон и югоизточната част на британската област, но по-бавно в останалите райони. Шансовете човек да умре или да отиде в болница след заразяване с тази разновидност на коронавируса са приблизително същите като при стария вариант, отбеляза Уити.

„Тези допълнителни ограничения са жесток удар. Нашият град е изправен пред най-тежката си Коледа след войната – и всички ние ще трябва да обединим сили, за да минем през този ужасен период. Моля, следвайте новите правила – от това зависят животи“, написа кметът на Лондон Садик Хан.

През последното денонощие във Великобритания са били регистрирани 27 хиляди нови заразени. 534 човека с коронавирус са починали, съобщи правителството, цитирано от ТАСС.

С това общият брой на потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания надхвърли 2 милиона и 4 хиляди. Страната е на седмо място в света по този показател.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още