Борис Джонсън: Не можем да продължим така, останете вкъщи

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

От утре в столицата Лондон и югоизточна Англия отново ще бъде въведено максимално равнище на ограничителните мерки заради разпространението на новия щам, съобщи британският премиер. Той призова британците да се подготвят за едно по-различна Коледа, без обичайните празненства и събирания.

Нещата ще са радикално различни до Великден, увери Джонсън, визирайки започналата кампания по масово ваксиниране на населението във Великобритания.

Британският премиер говори на пресконференция след видеоконферентно заседание с министри, посветено на епидемичната обстановка.

„Трябва отново да преразгледаме начина по който ще действаме по празниците. С огромно съжаление трябва да кажа, че не можем да продължим така и не можем да си позволим да облекчим мерките. Останете си вкъщи“, каза Джонсън.

С въвеждането на 4-та степен от мерките всички магазини освен хранителните ще бъдат затворени. Затварят врати и фризьорските салони и фитнесите.

На този фон броят на потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания днес надхвърли 2 милиона.
На същата пресконференция, главният здравен инспектор на Англия Крис Уити каза, че новият щам се разпространява невероятно бързо в Лондон и югоизточната част на британската област, но по-бавно в останалите райони. Шансовете човек да умре или да отиде в болница след заразяване с тази разновидност на коронавируса са приблизително същите като при стария вариант, отбеляза Уити.

„Тези допълнителни ограничения са жесток удар. Нашият град е изправен пред най-тежката си Коледа след войната – и всички ние ще трябва да обединим сили, за да минем през този ужасен период. Моля, следвайте новите правила – от това зависят животи“, написа кметът на Лондон Садик Хан.

През последното денонощие във Великобритания са били регистрирани 27 хиляди нови заразени. 534 човека с коронавирус са починали, съобщи правителството, цитирано от ТАСС.

С това общият брой на потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания надхвърли 2 милиона и 4 хиляди. Страната е на седмо място в света по този показател.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още