Лос Анджелис, Париж и Лондон в очакване на Оскарите тази нощ

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Звездите в киното се готвят за участието си на живо в 93-ата церемония за наградите „Оскар“. Тя ще се проведе от Лос Анджелис, Лондон и Париж, решиха организаторите на церемонията. Те поискаха номинираните да присъстват на едно от избраните места в различни точки на света, за разлика от виртуалните участия в церемониите за наградите „Златен глобус“, „Еми“ и БАФТА, съобщи Би Би Си.

С най-много номинации е „Манк“ – 10, но е малко вероятно да се сдобие с награди във водещите церемонии в неделя вечер. Вместо това се очаква „Земя на номади“, „Минари“ и „Ма Рейни: Майката на блуса“ да триумфират в основните категории.

Основните елементи на церемонията ще са в Лос Анджелис. Тази година тя се организира два месеца по-късно от обикновено, заради пандемията. В Лос Анджелис събитията ще се развиват на две места – гара Юниън Стейшън и театър „Долби“.

Номинираните британци ще се включат от кинотеатъра на Британския филмов институт в Лондон, а в Париж ще е другото студио за номинираните французи.

През февруари церемонията за наградите „Златен глобус“ се излъчваше от Ню Йорк и Лос Анджелис, но водещите и представящите наградите бяха в студио, а номинираните се включваха виртуално.

Организаторите на Оскарите държат на личното участие на живо и гарантират, че са положили всички усилия за безопасността на звездите.

Осем британци са номинирани в актьорските категории. Риз Ахмед получи първата си номинация за изпълнението на барабанист, който губи слуха си в „Без звуци в живота“.

Сър Антъни Хопкинс е номиниран за шести път в кариерата си за награда „Оскар“ за ролята си в „Бащата“. Хопкинс, който е на 83 години, е най-възрастният актьор, номиниран за най-добър актьор.

Гари Олдман е третият британец, който ще се конкурира с Ахмед и Хопкинс за „Оскар“ за най-добър актьор за превъплъщението си в „Манк“. Той триумфира в тази категория преди три години за ролята на Уинстън Чърчил в „Най-мрачният час“.

Кери Мълиган е номинирана за изпълнението си в „Момиче с потенциал“. Продукцията осигури на Емералд Фенъл номинации за най-добър филм, за най-добър оригинален сценарий и за най-добър режисьор. Мълиган ще мери сили с друга британка – Ванеса Кърби, номинирана за ролята в „Да намериш отново себе си“.

Оливия Колман ще се бори за „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля за „Бащата“ в конкуренцията на Мария Бакалова за „Борат 2“, Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“, Аманда Сайфред за „Манк“ и южнокорейката Юн Ю-джун за „Минари“.

Даниъл Калуя и Саша Барън Коен са номинирани съответно за изпълненията си в „Юда и черният месия“ и „Процесът срещу Чикаго 7“. Саша Барън Коен е сред номинираните и за най-добър адаптиран сценарий за „Борат 2“.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още