Илиян Василев към ПП-ДБ: Помнете каква помия ви изсипа Борисов

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Тези, които атакуват ПП за позицията им, да не правят коалиция и да не водят преговори с ГЕРБ, не са в час. ПП нямат никакъв друг полезен ход. И ДБ на практика нямат друг ход, освен и те да възприемат подобна позиция, може и с нюанси, но несъществени. Това е единствено възможната реакция – иначе, ПП ще се разпадне. Борисов може да се прави на хрисим и търсещ договореност с ППДБ, но няма „кръгъл идиот“ на този свят, който да не познава неговата двойствена природа – едно говори, друго прави. Помията, която се изля върху ПП и ДБ от ГЕРБ, агресивното говорене, което на практика изключи, каквато и да е възможност за взаимодействие.

Той твърдеше, че може и знае, как да извади България от кризите – ето, сега може да докаже пред електората си. Сега пак поставя условия, – без ПП и ДБ не можело да има стабилно управление. Ами да беше се сетил преди изборите да намали тона на неговите хрътки и своя. Знае, че нито Шенген може да реализира, еврозоната също, защото се поставят условия, които той не може да изпълни.

В ГЕРБ няма капацитет – нито знания, нито качествени кадри, които да разбират новите моменти в глобален аспект с овладяване на инфлацията. Видно е от предизборните изцепки. Като не могат да диагностират проблема – не могат да го решат. Не могат да решат едновременно проблема с дефицита /за да влезем в еврозоната/ и да успокоят бизнеса и населението по отношение на доходите, след като ще трябва да режат помощи, субсидии, програми, Да не говорим, че не могат да договорят и евросредства в хоризонт, който да има значение за местните избор.

Заплаха с приемането на бюджета е смешна. Той е първата сила и този път е ясно, че и без ППДБ може да прави бюджети и правителство. Борисов не може да даде никакви гаранции, че ще затвори касичките на корупцията, от която купуват изборите. Просто спешно търси кому да прехвърли тежестта на своя предстоящ неуспех да управлява.

Каквито и финтове да правят от ГЕРБ – ППДБ могат и трябва да си останат опозиция, и да подкрепят само онези политики, които на тях им импонират. Ако влязат в договореност с него, с ясното съзнание, че той ще ги излъже незабавно и тотално, ППДБ ще лишат не само своите избиратели, но и другите български граждани, от надеждата, че има кой да контролира властта и може да има и управление без корупция и схеми.

По отношение на Украйна и смислени политики – ППДБ могат да го подкрепят целево – и тук Борисов не може да направи нищо. Няма как да откаже подкрепа в Парламента.

Второ, Борисов ще се разбира с всички, включително с Президента, с Възраждане, с ИТН, но това е опасно за държавата, да остави управлението без противотежест. Защото при пленена и контролирана от задкулисието изпълнителна и съдебна власт /прокуратура/, единствената противотежест може да бъде само опозицията в Парламента. Иначе България от демокрация се превръща във феодално владение. За тови именно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има опозиция на Борисов – система, твърда, агресивна.

То е ясно, че Борисов търси да си затвори зоните на атака, но когато всички са на власт, кой да е в опозиция? Или ГЕРБ са източник на ултимативната мъдрост и безпогрешно знание? Къмон.

ГЕРБ така и не разбраха, че мрежите на властта, които изградиха и споделят с президент, с ДПС, с масони, с работодателски организации и т.н. няма да издържат натиска на войната и кризите и трябва да се променят за да се усъвършенстват. Но не могат защото са жертва на собствения си „успех“ или вярата, че са обречени на власт.

Не могат да съхранят и Гешев, и КЗК, и енергетика изобщо всички дойни крави на корупцията, и да искат взаимодействие с ППДБ.

В същност опозицията на ППДБ на този тип управление е единствената гаранция, че България има алтернатива, ако не днес, то утре.

Нали е победител герберския вожд, защо му е да говори с „победени“?. Глупав човек, сама идея, че в тази обстановка може изобщо някой да се нарече победител, е гротеска. Кое точно се победил – кризите, проблемите, разделението?

Да изиграе още едно мачле, да свика партийния актив, който да го увери, че по-велик от него няма, да погали поредната ПКП по главата, да се изпъчи по ТВ, че пак е победил всички и заедно и по-отделно – сега може всичко.

Едно не може – няма и понятие, как да излезе от кризите – не ги разбира, не разбира движещите им сили, но най-вече с инструментариума, схемите, манталитета, непроменени от предишното си управление, не може да направи нищо.

Сега и КЗК ще се активира, и БНТ, и СЕМ изобщо всички, които той и неговата система контролира, и при Борисов получиха нов шанс да докажат своята жизненост.

Да, България за пореден път ще плати данък корупция и нерешителност, но друг път няма – българският избирател сам избра да пие горчивия хап.

Борисов – управлявай! ППДБ чакат доказателства, че ГЕРБ може да се промени и да бъде различна. До сега няма такива. Ако видите, известете ме, моля.

Автор: Илиян Василев, Фейсбук

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още