Доналд Тръмп – изправен на съд, с над 30 повдигнати обвинения

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе изправен пред съд в Ню Йорк. Той самият се предаде на властите. Световните медии заснеха исторически момент – как Тръмп влиза в сградата на наказателния съд в Манхатън в Ню Йорк, на 4 април.

Очаква се, че ще пледира, че е невинен, съобщава Си Ен Ен. Тръмп е първият бивш президент в историята на САЩ, срещу когото ще се води наказателно производство.

Срещу него са повдигнати над 30 обвинения. Те ще станат ясни, след като бъде разпечатан обвинителният акт на така нареченото голямо жури. Те са в резултат на разследване по обвинение, че Тръмп е плащал за мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс по време на кандидат-президентската си кампания през 2016 година.

Предварително бе обявено, че нито един новинарски канал няма да може да излъчва пряко заседанието на съда – включително и репортерите на Си Ен Ен. Петима фотографи обаче получиха право да снимат Тръмп и съдебната зала преди началото на изслушването.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер коментира пред Си Ен Ен, че американският президент Джо Байдън е наясно с обвинението срещу своя предшественик, но делото срещу Тръмп не е обект на неговото внимание.

„Президентът ще се фокусира върху проблемите на американския народ, както прави всеки ден. Той ще се съсредоточи върху неща, с които да продължи да работи за намаляването на цените за гражданите на Съединените щати“, уточни Жан-Пиер.

Източник: „Банкеръ“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още