Психопрофил на нещастника в България – иска да забрави миналото, презира настоящето, а бъдещето го плаши

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Той е сам в големия град. По чужда воля е далеч от родния край. Чужди хора са го откъснали от семейството, непознати го мразят. Води чужди битки, мрази по инерция. Иска да забрави миналото, а бъдещето го плаши.

Ежедневното бръснене го побърква. В началото бе далеч по-тежко, но някак успя да го автоматизира.

Говори по задължение, но се вълнува. Ах, това потене. Кърпата му е като извадена от пералня. Гневи се на неща, далечни за него, но така трябва.

 

 

Записва мисли на Макиавели, без да ги разбира.

Прекланя се пред Стамболов, но не е сигурен защо.

Обещал си е да поразрови гугъл за Бисмарк и Де Гол, но все не остава време.

 

 

Реагира с „Хм“, когато прочете „Приказка за стълбата„.

Често се сеща за тефтерчето на Левски. Но къде да използва „Народе!!!“, като още се спори, какво е имал предвид Дякона? Май не става за цитиране.Пък може и да е на латински. Дори „феодалните старци“ на Дянков в БАН не са сигурни.

Пази се от въвличане в дискусии по теми, които не разбира. Даже от всякакви дискусии. Така го посъветваха още първия ден в стаята на парламентарната група. Не воюва с журналисти, но не ги обича. Освен онова момиче, дето…Но и нея не обича. Толкова стрес за…кажи-речи нищо. Предвидим е. Писаха, че бил отборен играч. Онова момиче. Това му хареса. Дано и друг го напише.

Вменени са му огромни отговорности, а за децата си той е „нещастник“. Така го нарече жена му, малко преди да го поставят в листата. После му се извини, но децата го запомниха. „Нещастник“. Кънти ли кънти в главата му проклетата дума. Особено в петък, когато пътува към семейството. Какво повече да направи?

Шофьорът му го моли за голяма услуга. Работа за племенницата. Била добро момиче, с едно „вишо“ и два езика. Ах, как се пази точно от това – да занимава Лидера с лични въпроси. Личен шофьор – личен проблем. Така му отговори Лидера при предната молба. Само до това му е и на него. Пък и го предупредиха още в началото. Разбира се, казал е на шофьора, че няма проблем. Засега. Той ще го измисли.

 

Страхува се от телефона. Особено, когато го търси някой кмет от избирателния му район. Те всички знаят, че в петък се прибира. И искат пари, пари и пак пари. Особено онзи, дето извади парите за кампанията. А той трябва да занимава Лидера. И да го ядоса. Всеки път става едно и също.

Иска му се да си изключи телефона. Но не го прави. Може да го потърсят за интервю. Или пък Лидера. В колата слуша парламентарен контрол. Не издава емоции пред шофьора. Държи се на положение. Само веднъж се изложи – след банкета за Независимостта, не помнеше как се е прибрал, а и шофьорът не каза нищо.

В събота ще иде на лов. За какво я взе тази пушка. В понеделник може и да не ходи на работа. Ще дари стария си лаптоп на библиотеката. Само децата да му изтрият файловете с Макиавели. И правилата на Лидера.

 

Автор: Милен Ганев

Иточник: Fakti.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още