Психопрофил на нещастника в България – иска да забрави миналото, презира настоящето, а бъдещето го плаши

Най-четени

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от...

Той е сам в големия град. По чужда воля е далеч от родния край. Чужди хора са го откъснали от семейството, непознати го мразят. Води чужди битки, мрази по инерция. Иска да забрави миналото, а бъдещето го плаши.

Ежедневното бръснене го побърква. В началото бе далеч по-тежко, но някак успя да го автоматизира.

Говори по задължение, но се вълнува. Ах, това потене. Кърпата му е като извадена от пералня. Гневи се на неща, далечни за него, но така трябва.

 

 

Записва мисли на Макиавели, без да ги разбира.

Прекланя се пред Стамболов, но не е сигурен защо.

Обещал си е да поразрови гугъл за Бисмарк и Де Гол, но все не остава време.

 

 

Реагира с „Хм“, когато прочете „Приказка за стълбата„.

Често се сеща за тефтерчето на Левски. Но къде да използва „Народе!!!“, като още се спори, какво е имал предвид Дякона? Май не става за цитиране.Пък може и да е на латински. Дори „феодалните старци“ на Дянков в БАН не са сигурни.

Пази се от въвличане в дискусии по теми, които не разбира. Даже от всякакви дискусии. Така го посъветваха още първия ден в стаята на парламентарната група. Не воюва с журналисти, но не ги обича. Освен онова момиче, дето…Но и нея не обича. Толкова стрес за…кажи-речи нищо. Предвидим е. Писаха, че бил отборен играч. Онова момиче. Това му хареса. Дано и друг го напише.

Вменени са му огромни отговорности, а за децата си той е „нещастник“. Така го нарече жена му, малко преди да го поставят в листата. После му се извини, но децата го запомниха. „Нещастник“. Кънти ли кънти в главата му проклетата дума. Особено в петък, когато пътува към семейството. Какво повече да направи?

Шофьорът му го моли за голяма услуга. Работа за племенницата. Била добро момиче, с едно „вишо“ и два езика. Ах, как се пази точно от това – да занимава Лидера с лични въпроси. Личен шофьор – личен проблем. Така му отговори Лидера при предната молба. Само до това му е и на него. Пък и го предупредиха още в началото. Разбира се, казал е на шофьора, че няма проблем. Засега. Той ще го измисли.

 

Страхува се от телефона. Особено, когато го търси някой кмет от избирателния му район. Те всички знаят, че в петък се прибира. И искат пари, пари и пак пари. Особено онзи, дето извади парите за кампанията. А той трябва да занимава Лидера. И да го ядоса. Всеки път става едно и също.

Иска му се да си изключи телефона. Но не го прави. Може да го потърсят за интервю. Или пък Лидера. В колата слуша парламентарен контрол. Не издава емоции пред шофьора. Държи се на положение. Само веднъж се изложи – след банкета за Независимостта, не помнеше как се е прибрал, а и шофьорът не каза нищо.

В събота ще иде на лов. За какво я взе тази пушка. В понеделник може и да не ходи на работа. Ще дари стария си лаптоп на библиотеката. Само децата да му изтрият файловете с Макиавели. И правилата на Лидера.

 

Автор: Милен Ганев

Иточник: Fakti.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му викали „натовски генерал”, а той...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от страна на ГЕРБ-СДС за нарушение...

Главчев: Членството на България в НАТО предложи гаранции за сигурност

„Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните гаранции за сигурност. То беше цивилизационен избор, послужи за вдъхновение и мотивация на няколко...

Васил Найденов: Познавам най-богатите хора, но не ходя да се моля за спонсорство

Аз знам какво искам и това е лошо в музиката. Може би това е причината да съм вечно недоволен от себе си, от музиката, от...

Вижте още