Как Гешев стана TikTok звезда, а Радев – новият Орсън Улелс

Най-четени

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо...

Помните ли как се чудихме коя ще е следващата катастрофа, която ще ни застигне след пандемията и войната? Аз залагах на извънземните и съм сигурна, че до изборите и те ще влезнат в играта.

Та оня ден министърката на Радев ни събуди с новината, че България била пред фалит. Предполагам, че всички дето са родени преди 1989 година не са били много изненадани. То па имало ли е въобще време в България, в което комунисти са били на власт и страната не е фалирала? Няма. Та така и аз съвсем неизненадана си се заех с ежедневните задачи, а вечерта преди да си легна, чух от същата тая министърка, че държавата вече не била пред фалит. Викам си, браво и ашколсун, цел ден работиха и спасиха държавата. Това и Бойко в тия темпове досега не го е правил. А не, пардон, излъгах. Бойко си остава ненадминат майстор – той може да съсипе и спаси България и в рамките на едно изречение.

Обаче паралелно със спасяването на България излезе и още една драматична новина – някакви хора искали да отстранят Гешев по престъпен начин. Народът се отплесна да се забавлява с пресконференцията на Божия наместник прокурора и сякаш не забеляза много-много спасителната акция на Радев и компания.

По-скоро се получи малко като в оня еврейски виц, дето Моше обвинил Самуил, че му е откраднал сребърните лъжички, после обаче ги намерил забутани в друго чекмедже и звъннал на Самуил да му каже: „Лъжичките се намериха, но неприятното чувство остана“. Та и електоратът български по-скоро май остана с едно неприятно чувство, че хората на Радев са се опитали поради некадърност или с умисъл да сринат валутния борд и да обявят ловния сезон за банките и спестяванията му за открит.

Остава да се чудим некадърност ли е била причината или умисъл. Ще ви кажа. И двете са. В България винаги са и двете.

В тая си акция Радев бе обилно подкрепен от Борисов, който веднага надуши шанса си да се върне на бял кон като спасител и пазител на макроикономическите показатели, ама Гешев и неговата главна роля прецака. Изобщо, прокурорът в опитите си да се оттърве от съдебната реформа, която ще го постави под контрол и най-вероятно ще го уволни, изобщо не се съобрази с по-висшите цели на българския генералитет. Направо, дет се вика, заигра в лагера на демократите. За да не си личи ачик-ачик обаче, спретна една акция, достойна за Оскар. Оказа се, че хората му съвсем случайно намерили две флашки и писани на хартия писма от престъпна група наркодилъри, работещи с всички онези, които искат главата на Гешев. Като почнем от „Цецо от Белград“ и стигнем до „Кокорчо“. Та тая престъпна група провела десетина изключително уличаващи ги в престъпления разговори, записала ги на флашка и ги подхвърлила на прокуратурата. Вие сигурно тук се питате защо престъпници ще се записват сами и ще си пазят прономеровани и прошнуровани плановете за всички престъпления, че да може един ден прокуратурата да ги намери и осъди по тях. Мен обаче ме гложди един съвсем друг въпрос. Абе кой през 2023 година ползва флашки?

Шеметният напредък на технологиите много затруднява българския политически живот, да ви кажа. Едно време не минаваше ден без някой да подхвърли флашка я на Яне Янев, я на вестник „Галерия“. А па какви неща се разкриваха в тия флашки…. Всичко веднага си тръгваше в правилната посока. А днес – с тия вайбър-майбър, месинджъри и прочие социални медии ни Яне Янев ни остана, ни вестник „Галерия“. То Китай вече ползва TiKTok за шпионаж, пък нашите още на флашки карат. Гешев, стегни се! Ако искаш признание за сценарий и режисура, влез и ти в тоя TiKTok. Запиши предизвикателство. Накарай наркобандите на Балканите да танцуват и пеят и докато се улисват да имитират творчеството ти, им събери лекичко данните, за да ти е чиста работата. Ако станеш TiKTok звезда даже и аз ще те последвам, обещавам. Почни с нещо по-лекичко – например изпей песента на Елза от „Снежното кралство“ пред огледалото в къщи. Не цялата, стигат и 3 минути. Ще грабнеш сърцата на всички дечица, даже и на ония, дето им разби детския център в Силистра. После може да минеш към по-възрастната аудитория и да рапираш нещо. Примерно:

Цецо от Белград ме следи,

Иска главата ми.

Оу, йе, оу, йе, йе.

Кокорчо от тук му помага,

Стана обратна тяга.

Оу, йе, оу, йе, йе..

Хелоу май диър френд,

Ще те праим да си тренд,

Уи уил ол би хепи,

Само бате да те гепи.

Оу, йе…

И така нататък. Малко ланци, бейзболно кепе, служебната лимузина и две-три съдийки на коленцето ти и се е утепало за клип. Никой няма да те пита после вярно ли е, не е ли. Освен това днешните млади са много флуидни. Не могат да се определят чалгари ли са, рапъри ли са, всичко слушат. Веднага ще ги грабнеш. А щом младите са с теб, и бъдещето е пред теб. Ще им направиш една TiKTok прокуратура. Нема да се харчиш пак за спецсъдилища, па те да ти ги закриват. Ще започваш деня с някое обръщение, песен, танц или просто пресконференция и всички ще те гледат и слушат. В рамките на триминутни клипчета ще посочваш кой днес е виновен за международното положение и твоите прокурори вече си знаят работата. Ако се появят съмнения и някой тръгне да задава въпроси, пускаш ново парче в TiKTok, показваш нови техники за грим, нови танцови стъпки, малко коремни плочки и ако и това не помогне, може да „изтървеш“ някое домашно порно. Тогава вече никой няма да говори за проблемите ти в работата, гаранция.

Единственият проблем с TiKTok е, че китайците го контролират и братята американци искат да го забранят. И пак се стига до старата дилема – с американците ли сме или с враговете им.

А за това нямам съвет. Може да пробваш да убедиш посолството на САЩ, `е ти си властелинът на TiKTok  и де факто не Китай ти събира данните, а ти събираш данните на Китай. Няма да е първият път, в който един световен тренд се обръща в противоположния му в България. Ето, например движението me too канселира разни актьори-насилници в САЩ, а в България разни актьори канселираха me too. Хората в другите държави излизат в протест срещу атомната енергия и въгледобива, у нас излизаме в тяхна защита. В другия свят Русия се води агресор, в нашия й съчувстваме, че са я нападнали посредством териториална отбрана. Един Китай ли ще ни си опъне? Една седмица да ти послушат пресконфренциите в Политбюро в Пекин и масово ще подадат оставки. То не се издържа толкова лесно. А и българската прокуратура си има достатъчно мерки, с които да накара китайците да предадат TiKTok-а на някой по-кооперативен народ.

Казвам ти, Гешев, не подценявай социалните мрежи. Ако завладееш TiKTok-а, ще завладееш и света. Но побързай преди да дойдат извънземните. Че Радев още не е приключил с всички възможности да уплаши народонаселението и да му върне Борисов като спасител. Е, не се получи с умирането от студ през зимата, не загинахме от глад, даже и газ си имаме, това с фалита хич не се получи, така че очаквайте в следващите дни да чуете гласа президентски по радиото, който ще обяви, че марсианците нападат България. Виждат се странни летящи обекти в небето, необичайни облаци над градовете, а в София като че ли се пръска с кемтрейлс. Но извънземните могат да бъдат победени само от една истинска гешевска поркуратура. На война на световете, като на война на световете!

Автор: Лола Монтескьо

Източник: „Клуб Z“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

ЕП с кампания за изборите: „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Между 6 и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат до урните, за да гласуват...

Вижте още