Става страшно: Войната се мести на Запад – Полша гради укрепления (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-четени

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Полша започна изграждането на укрепления по границата с Беларус на 9  март.

Това съобщи вицепремиерът, ръководител на Министерството на националната отбрана на Полша Мариуш Блашчак в микроблога си в Twitter. Той публикува снимки, на които се вижда как военнослужещи поставят противотанкови таралежи на границата.

„През февруари започна изграждането на структури за сигурност на границата с Калининградска област. Днес военните започнаха изграждането на укрепления на границата с Беларус. Това е част от нашата стратегия за отбрана и сдържане“, пише Блашчак, цитиран от УНИАН.

През 2021 г. Литва, Латвия, Полша и Естония обвиниха Лукашенко в хибридна атака срещу европейски държави с помощта на нелегални мигранти.

През февруари тази година Полша обяви, че броят на нелегалните мигранти на границата отново расте.

Миналото лято Литва се огради от Беларус с помощта на ограда с дължина около 550 километра. Още през есента те обявиха, че са фиксирали многократни случаи на умишлено увреждане на тази бариера.

През юни Полша изгради 186,25 километра ограда по границата с Беларус. Освен това в техните планове е изграждането на ограда и система за наблюдение на границата с Калининградска област.

Прессекретарят на Източната група на ВСУ Сергей Череватий каза, че генералите от НАТО не разбират всичко, което се случва в Бахмут и казват, че отбраната на града може да падне в следващите няколко дни. Така той коментира думите на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, че това населено място скоро ще премине под контрола на руските войски.

„За НАТО  е трудно да разберат напълно логиката. Те подхождат чисто прагматично, със сухи изчисления, понякога не осъзнавайки, че украинците са развили много по-голяма устойчивост, нестандартни действия и капацитет през годината на въоръжения конфликт за тактически решения“, каза Череватий в ефира на украинския телемарафон и бе цитиран от чужди агенции.

Въпреки това, както добави говорителят на Източната група на ВСУ, е необходимо да се отнасяме към подобни изявления с уважение и разбиране, тъй като всички ситуации не разбират напълно от хората в алианса. Череватий напомни, че по-рано в НАТО са броили часовете до падането на Киев.

Агенциите припомнят, че руските войски вече са окупирали цялата източна част на Бахмут. Това съобщиха по-рано от пресслужбата на основателя на „Вагнер“ Евгений Пригожин.

Подразделенията на руската армия започнаха да се консолидират в покрайнините на Красногоровка, съобщи за агенциите офицер с позивна Симон. Красногоровка често фигурира в архивите на ДНР като населено място, от което се стреля по Донецк.

 

„Град“ и „Солнцепек“ работеха в предградията на Красногоровка. На първата улица на това селище момчетата от 11-ти полк вече са окопани“, каза събеседникът на агенцията.

Съвместното използване на „Град“ и „Солнцепек“ се използва за разчистване на пътя за настъпващите войски. „Солнцепек“ извежда от строя лекобронирана техника, разрушава укрепления и съоръжения. РСЗО „Град“ се използва за унищожаване на жива сила.

Боевете край Авдеевка облекчиха съдбата на жителите на Донецк. Въоръжените сили на Украйна са заети да удържат руските сили и е по-малко вероятно да обстрелват града от тази посока. От Авдеевка и Красногоровка, разположени на север от него, украинските бойци най-често обстрелват столицата на ДНР, пишат агенциите.

 

Източник: „Марица“

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е твърде важна работа, за да...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Вижте още