Реалността: Цяла армия отвратени негласуващи могат да решат изборите, но никой не успява да говори на езика им

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Виждали ли сте как двама души, които са на едно и също мнение, но им е толкова беден речникът, че не могат да се разберат, започват да се карат помежду си, а вие се чудите дали да им „преведете“ един на друг или да им погледате сеира още малко?

 

 

В такава ситуация най-лошият съветник е егото, защото – дори когато разберат, че са на едно и също мнение – пак са си обидени и всеки иска да се покаже по-силен и да изпроси извинение от другия.

Помните ли как съвсем наскоро БСП и „Възраждане“ искаха да правят подписка за едно и също нещо, но се изпокараха от чие име да излезе и кой да е „предложил“ и кой – „подкрепил“? 

От тези народни представители очакваме да говорят на език, който да накара цялата армия от негласуващи да поеме социалния си ангажимент на сериозно? Ако въобще политическата ни класа постига нещо, то е в обратна посока – увеличава армията от негласуващи.

 

 

(И се опасявам, че това съвсем не е случайно, а се цели да продължи ръчното управление на една шайка, която не носи много отговорности, но затова пък раздава щедро – като например „Росенец“ отново е харизан ТИХОМЪЛКОМ на концесия на руснаците за 24 години!!! Чудете се после защо не ни искат в Шенген.)

Доскоро управлявалата партия и мнозинство в столичната община – ГЕРБ. На национално ниво махат електронното гласуване, защото хората, видиш ли, се обърквали (трябва да натиснат два пъти един екран, на който с големи букви пише просто едни имена…), но на местно ниво махат обикновените билети за градски транспорт и ги заменят с електронно отчитане, което – ако не сте от София, потърсете в интеренет – е толкова заплетено, че досега не срещнах човек (млад или стар), който да ми обясни как функционира. Забележете… не да ми обясни „ЗАЩО“, което е много по-сложен въпрос, а „КАК“.

„ЗАЩО“ включва подвъпроси като „защо ме принуждават да ползвам билети за превоз, който не използвам, а ми махат електроните билети от 1,20 лв. за метрото?“

И по-интересното „ЗАЩО го правят точно преди местните избори?“ Явно не им се управлява вече.

 

 

И… разбирате ли, нямаше да е толкова жалко очевадно, ако поне имаше някакво време между събитие А. и събитие Б. (в случая събитията са: махането на елементарното електронно гласуване и слагането на сложното електронно плащане за пътуване). И, докато гласуването е нещо, което не всеки прави, то пътуването… нали!

(Отварям една скоба тук: ако енергията, ресурсът и кампаниите, които някои хора хабят, за да ни убеждават, че тъпотиите са всъщност страхотни идеи, се канализираха в полезна работа, а не замазване на корупция и грешки, то и те щяха да са пак що-годе толкова богати, но и ние щяхме да сме много по-добре. На „общото“ обаче в България отдавна се гледа като на дойна крава, а животът е сведен не до живеене, а до „оцеляване“, и затова дори и държавниците ни мислят само за джоба и з*дника си – днес съм на власт, дай да взема каквото мога, че не се знае утре… Затварям скобата.)

 

 

 

С новите електронни билети ни задължават да си плащаме за правото да използваме транспортни средства, които не ни трябват. Какво като мога да пътувам с N на брой превози за 30 или 60 минути, като на мен ми трябва САМО ЕДИН и той е поскъпнал – от 1,20 лв. на 1,60 лв.? Защо отгоре на всичко трябва да слушам бутафорна рекламна кампания, която ми обяснява, че пътуването ми е станало ПО-ЕВТИНО? Да ви приличам на идиот? На какво се разчита тук? Че изведнъж съм получил амнезия и съм забравил как съм пътувал допреди няколко дни?

Защо не почнат директно от заплатата да ми взимат цената на билетчето, че така не могат да са сигурни, че ще пътувам с градския, а не пеша или с кола? Какво… щом ме карат да плащам билети, които не ми трябват, следващата стъпка може да е това, колко му е?

 

 

Ето ви, това беше още един пример как не се „говори“ на избирателя, който единствено е избрал да не гласува.

Делян Добрев преди няколко часа съвсем свали летвата и заяви: „Цената на газа не може да падне толкова, колкото трябва, защото сме напълнили газохранилището с най-скъпия газ. Плащаме 15 пъти по-скъп газ. От „Продължаваме промяната“ купиха газ за 2,5 млрд. лв. без търг и без конкурс“. […] „По думите му не форсмажорни обстоятелства и натиск да бъде запълнено газохранилището са били причината за по-скъпия газ“.

Извинявайте, но ако някой повярва на това, то той е причината на шишетата с белина да пише: „Да не се пие!“

 

 

 

Газпром спря газа отведнъж, Европа беше в паника и всички започнаха панически да търсят газ, с който да си запълнят хранилищата. Добрев смята, че това не е било форсмажорно обстоятелство?

Смята, че е трябвало насред паниката и светкавичното разграбване на количествата, ние да седнем и подробно да напишем тръжна процедура и да обявим търг, на който да чакаме (законовия срок!) да се явяват доставчици и да се състезават чия оферта ЩЕ Е ПО-НИСКА… В същия момент, в който европейските държави се състезаваха да наддават чия оферта да е по-висока към доставчиците? И как, според тази гениална идея, ние щяхме да намерим доставчик, който да си жертва печалбата, за да ни даде газ, който пък и ще да е пазил специално за нас, та да има възможността да ни го продаде по-евтино? Кой трябва да е бил този доставчик? Исус? Буда? Майка Тереза?

 

 

Ако се давиш, не правиш тръжна процедура кой да ти хвърли най-евтиния пояс, просто се спасяваш с каквото намериш за добре. А да си пишеш политически дивиденти по такъв начин обижда хората. Така само гъделичкаш твърдия електорат, който се радва на мятането на кал, нищо повече (макар и от него да губиш вече, на хората им става обидно).

А на ПП и ДБ… за пореден път… как си представяте печеленето на внимание от страна на избирателя?

Разбирам, че стратегията ви е да не ги отвращавате, но трябва вече нещо повече. Когато всички предлагат мухлясала бисквитка, не е достатъчно да предложиш обикновена и да се надяваш, че само защото няма мухъл по нея е достатъчно. Не е. Сложете поне малко шоколад и я поръсете със захар. Говорете на хората разбираемо, не ги карайте да ровят в речника; използвайте повече разяснителни кампании, а не очаквайте ХОРАТА ПРОСТО ДА ЗНАЯТ за какво им говорите.

Хората много години са систематично облъчвани да не разбират живота около себе си и да се отвращават от политическите партии.

 

 

Съжалявам, но те са програмирани да не правят разлика между Шенген и Еврозона. 

Може би ви се струва унизително да им обяснявате разликата, но се налага.

И това е САМО един пример. 

Не приемайте диалога за даденост, само защото хората са длъжни да участват в управлението на държавата си. Те не го знаят, по-лошото: не го вярват. И имат добри причини за второто. Не сте чак толкова харизматични, че да ви следват ПРОСТО ЗАЩОТО.

 

Източник: Novini.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още