Реалността: Цяла армия отвратени негласуващи могат да решат изборите, но никой не успява да говори на езика им

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Виждали ли сте как двама души, които са на едно и също мнение, но им е толкова беден речникът, че не могат да се разберат, започват да се карат помежду си, а вие се чудите дали да им „преведете“ един на друг или да им погледате сеира още малко?

 

 

В такава ситуация най-лошият съветник е егото, защото – дори когато разберат, че са на едно и също мнение – пак са си обидени и всеки иска да се покаже по-силен и да изпроси извинение от другия.

Помните ли как съвсем наскоро БСП и „Възраждане“ искаха да правят подписка за едно и също нещо, но се изпокараха от чие име да излезе и кой да е „предложил“ и кой – „подкрепил“? 

От тези народни представители очакваме да говорят на език, който да накара цялата армия от негласуващи да поеме социалния си ангажимент на сериозно? Ако въобще политическата ни класа постига нещо, то е в обратна посока – увеличава армията от негласуващи.

 

 

(И се опасявам, че това съвсем не е случайно, а се цели да продължи ръчното управление на една шайка, която не носи много отговорности, но затова пък раздава щедро – като например „Росенец“ отново е харизан ТИХОМЪЛКОМ на концесия на руснаците за 24 години!!! Чудете се после защо не ни искат в Шенген.)

Доскоро управлявалата партия и мнозинство в столичната община – ГЕРБ. На национално ниво махат електронното гласуване, защото хората, видиш ли, се обърквали (трябва да натиснат два пъти един екран, на който с големи букви пише просто едни имена…), но на местно ниво махат обикновените билети за градски транспорт и ги заменят с електронно отчитане, което – ако не сте от София, потърсете в интеренет – е толкова заплетено, че досега не срещнах човек (млад или стар), който да ми обясни как функционира. Забележете… не да ми обясни „ЗАЩО“, което е много по-сложен въпрос, а „КАК“.

„ЗАЩО“ включва подвъпроси като „защо ме принуждават да ползвам билети за превоз, който не използвам, а ми махат електроните билети от 1,20 лв. за метрото?“

И по-интересното „ЗАЩО го правят точно преди местните избори?“ Явно не им се управлява вече.

 

 

И… разбирате ли, нямаше да е толкова жалко очевадно, ако поне имаше някакво време между събитие А. и събитие Б. (в случая събитията са: махането на елементарното електронно гласуване и слагането на сложното електронно плащане за пътуване). И, докато гласуването е нещо, което не всеки прави, то пътуването… нали!

(Отварям една скоба тук: ако енергията, ресурсът и кампаниите, които някои хора хабят, за да ни убеждават, че тъпотиите са всъщност страхотни идеи, се канализираха в полезна работа, а не замазване на корупция и грешки, то и те щяха да са пак що-годе толкова богати, но и ние щяхме да сме много по-добре. На „общото“ обаче в България отдавна се гледа като на дойна крава, а животът е сведен не до живеене, а до „оцеляване“, и затова дори и държавниците ни мислят само за джоба и з*дника си – днес съм на власт, дай да взема каквото мога, че не се знае утре… Затварям скобата.)

 

 

 

С новите електронни билети ни задължават да си плащаме за правото да използваме транспортни средства, които не ни трябват. Какво като мога да пътувам с N на брой превози за 30 или 60 минути, като на мен ми трябва САМО ЕДИН и той е поскъпнал – от 1,20 лв. на 1,60 лв.? Защо отгоре на всичко трябва да слушам бутафорна рекламна кампания, която ми обяснява, че пътуването ми е станало ПО-ЕВТИНО? Да ви приличам на идиот? На какво се разчита тук? Че изведнъж съм получил амнезия и съм забравил как съм пътувал допреди няколко дни?

Защо не почнат директно от заплатата да ми взимат цената на билетчето, че така не могат да са сигурни, че ще пътувам с градския, а не пеша или с кола? Какво… щом ме карат да плащам билети, които не ми трябват, следващата стъпка може да е това, колко му е?

 

 

Ето ви, това беше още един пример как не се „говори“ на избирателя, който единствено е избрал да не гласува.

Делян Добрев преди няколко часа съвсем свали летвата и заяви: „Цената на газа не може да падне толкова, колкото трябва, защото сме напълнили газохранилището с най-скъпия газ. Плащаме 15 пъти по-скъп газ. От „Продължаваме промяната“ купиха газ за 2,5 млрд. лв. без търг и без конкурс“. […] „По думите му не форсмажорни обстоятелства и натиск да бъде запълнено газохранилището са били причината за по-скъпия газ“.

Извинявайте, но ако някой повярва на това, то той е причината на шишетата с белина да пише: „Да не се пие!“

 

 

 

Газпром спря газа отведнъж, Европа беше в паника и всички започнаха панически да търсят газ, с който да си запълнят хранилищата. Добрев смята, че това не е било форсмажорно обстоятелство?

Смята, че е трябвало насред паниката и светкавичното разграбване на количествата, ние да седнем и подробно да напишем тръжна процедура и да обявим търг, на който да чакаме (законовия срок!) да се явяват доставчици и да се състезават чия оферта ЩЕ Е ПО-НИСКА… В същия момент, в който европейските държави се състезаваха да наддават чия оферта да е по-висока към доставчиците? И как, според тази гениална идея, ние щяхме да намерим доставчик, който да си жертва печалбата, за да ни даде газ, който пък и ще да е пазил специално за нас, та да има възможността да ни го продаде по-евтино? Кой трябва да е бил този доставчик? Исус? Буда? Майка Тереза?

 

 

Ако се давиш, не правиш тръжна процедура кой да ти хвърли най-евтиния пояс, просто се спасяваш с каквото намериш за добре. А да си пишеш политически дивиденти по такъв начин обижда хората. Така само гъделичкаш твърдия електорат, който се радва на мятането на кал, нищо повече (макар и от него да губиш вече, на хората им става обидно).

А на ПП и ДБ… за пореден път… как си представяте печеленето на внимание от страна на избирателя?

Разбирам, че стратегията ви е да не ги отвращавате, но трябва вече нещо повече. Когато всички предлагат мухлясала бисквитка, не е достатъчно да предложиш обикновена и да се надяваш, че само защото няма мухъл по нея е достатъчно. Не е. Сложете поне малко шоколад и я поръсете със захар. Говорете на хората разбираемо, не ги карайте да ровят в речника; използвайте повече разяснителни кампании, а не очаквайте ХОРАТА ПРОСТО ДА ЗНАЯТ за какво им говорите.

Хората много години са систематично облъчвани да не разбират живота около себе си и да се отвращават от политическите партии.

 

 

Съжалявам, но те са програмирани да не правят разлика между Шенген и Еврозона. 

Може би ви се струва унизително да им обяснявате разликата, но се налага.

И това е САМО един пример. 

Не приемайте диалога за даденост, само защото хората са длъжни да участват в управлението на държавата си. Те не го знаят, по-лошото: не го вярват. И имат добри причини за второто. Не сте чак толкова харизматични, че да ви следват ПРОСТО ЗАЩОТО.

 

Източник: Novini.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още