Различен прочит: Гешев с грешна тактика за спасяването си. Знае какво трябва, но го е шубе, шубе…

Най-четени

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия...

Гешев и кукловодите му поръчали обилен материал в негова защита като жертва на Кремъл. Поръчали го на един от сайтовете, създаден от тях за бълване на фалшиви новини и да громи всички неудобни на задкулисието. И изданието чинно го прави, влагайки злъч и агресия в слонски дози.

Иван Гешев – големият борец срещу руското влияние, руските шпиони и руските олигарси. Оле! Грейва светлият образ на главния прокурор и повяхва образът на американския конгресмен Уорън Дейвидсън, който поиска санкции срещу Гешев от финансовото министерство на САЩ, ръководено от Джанет Йелън.

И Гешев, и кръгът зад него, отлично знаят, че към американското Министерство на финансите функционира Office of Terrorism and Financial Intelligence, TFI) — разузнаване, което има задачи да събира информация и подготовка на анализи и оценки за валутно-финансови проблеми, изучаване икономическото състояние на различни страни, разследване на пране на пари и корупционни практики.

 

 

Писания в сайт, като рекламиращия Гешев, няма да впечатлят въпросните структури – те имат сериозен обем от документи за него. Освен това знаят, че ножа, който Гешев размахва на Москва, е дървен… Забавляват се американците, забавлвят се и Елеонора Митрофанова и ексглавният прокурор на Русия Юрий Чайка, чието семейство попадна под санкциите на „Магнитски“ за съмнителни милиарди…

 

Освен това институциите в САЩ придобиват информация по канали, които нямат нищо общо със „соросоидите“, както тръбят Гешев и началниците му. Освен това всяка информация се проверява и засича по професионален начин, за който в България все още само мечтаем. Наясно са също с медиите-слуги на задкулисието – кой ги финансира, с какви пари и какви задачи изпълняват. И ако не се намесват, то е защото сме суверенна държава и трява да решаваме проблемите си сами. Когато обаче се прекрачат границите и корупцията в определени сектори, като прокуратурата например, и положението стане брутално – реагират. Много е просто.

 

Все пак Гешев и прокуратурата Му имат все още някакъв шанс: да разследват и арестуват виновниците за реализацията на путинския проект Руски/Турски поток. Нали е имало доклад на ДАНС, който е предупреждавал какво е значението за Кремъл на газопровода и какво означава за войната на Русия срещу Украйна. Ето това е борба с руското влияние и срещу тези, които са ощетили националната сигурност и обществения интерес.

 

Изгонването на руски дипломати-шпиони не е заслуга на Гешев. Ако беше, щеше да има арести на български политици и служители от службите, които са част от шпионската мрежа на Москва. Такива няма.

 

 

Но има предостатъчно информация за връзките на Гешев с руската прокуратура и нейният предишен шеф Юрий Чайка. Знае се и за посещенията му в Москва и срещите там.

 

Опитът да се заличат тези следи с трикратно награждаване в Благоевград с грамота на името на италианския съдия-следовател Фалконе буди единствено смях. Вместо да се кипри на такива гротескни сценки, Гешев би трябвало да разследва корупционните схеми около руските интереси в АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“, например. Също и демонстративното и дори агресивно обслужване на Кремъл от политически сили и известна масонска ложа. Но там той не смее да пипа… Че „бащите“ удрят през пръстите.

 

Смешно и глупаво е Гешев и компания да смятат, че американският Конгрес, финансовото министерство и съответните служби могат лесно да бъдат заблудени от български бизнесмени, които били „ударени“ от „бореца“ срещу олигархията Гешев от милиционерската школа в Симеоново. Сиреч, американците са някакви идиоти, които лесно се подвеждат, а не виждат истинския пазител на закона и „инструмент на Господ“, громящ корупцията. Наистина ли Гешев и кукловоди вярват в това? Егати, би трябвало повечко разум да се използва.

 

 

Няколко ефективни разследвания и арести на високопоставени корумпета може и да не го избави от американските санкции, но поне ще запише една-две червени точки от свършена реална работа.

 

Размахването на дървения нож буди единствено смешен плач и крокодилски сълзи. Трябва друго – Гешев знае какво. Освен това е наясно и кой негов ортак е осигурил най-много компромати срещу него. Знае, но са свързани от зависимости (вероятно и престъпления) като сиамски близнаци.

 

Емил Азар

Източник: Frognews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Ангел Кунчев: До края на седмицата ще предложа да се обяви епидемия от коклюш

До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш, заяви пред журналисти...

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Меглена Плугчиева изненадващо е подала оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, съобщава БНТ, а от Министерския съвет потвърдиха за БТА. Към момента...

Екатерина Михайлова: Външният министър стана ябълката на раздора, а това дава лош сигнал в чужбина

Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто. Съвместяването между премиера и позиция на външен министър е тежка задача...

Вижте още