Татяна Дончева с прогноза: Чакат ни нови избори след Нова година

Най-четени

Путин постигна своето! Подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс. Указите влизат в...

Путин отново предупреди: Западът е готов да отприщи кървава баня

Западът е готов да нанесе удар на всяка страна, да я превърне в епицентър на криза, да провокира цветна...

Гешев се намеси: След закриването на спецправосъдието “наркотици заливат улиците”. Къде виждате държава?

Нямам притеснение какво ще отговори КС. Така Иван Гешев отговори на предложението на правосъдния министър да бъде сезиран КС...

Провалът на преговорите за съставяне на кабинет беше закономерен с оглед на състава на парламента и съотношението на гласовете. Това заяви в студиото на Euronews PrimeTime лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

 

 

„Цялото развитие на сюжета имаше доста аматьорщина и това е резултат от обстоятелството, че основните парламентарни групи бяха пълни лаици, които обаче са самонадеяни, нафукани, със самочувствието, че светът започва от тях, че всичко е пиар“, коментира политическата криза в страната Дончева.

Тя обърна внимание на присъствието на знакови фигури на ИТН в служебния кабинет и посочи за пример бившия външен министър Теодора Генчовска, която сега заема поста зам.-министър на отбраната в служебното правителство на Гълъб Донев.

 

 

 

Според нея за първи път от много години има истински проблеми, които налагат всеки, който се явява на избори, да предложи своето решение.

„Има реални проблеми и те са свързани с доходи, цени, снабдяване през зимата с енергоизточници, сложни международни отношения, които опират в джоба на всеки“, подчерта лидерът на „Движение 21“.

 

 

По думите ѝ на този фон тече „някакъв странен разговор“, в който продължава битката между отишлото си правителство и служебния кабинет.

Ревизията на действията на предишното управление е наложителна, смята Дончева.

Тя посочи, че е започнало да се нагнетява напрежение кога ще бъде готов интерконекторът с южната ни съседка, а същевременно строителството на съоръжението все още не е завършило от гръцка страна.

 

 

Въпросът с диверсификацията не можем да го решим нито за една седмица, нито за един месец, колкото и да е деликатен и да ни натискат американците.

Тя призова да се „отпуши“ договорът с „Газпром“, докато се изгради необходимата инфраструктура и капацитети за доставка на необходимите количества газ през Турция и Гърция.

„Приемам опасенията, че руснаците могат да решат да спрат изненадващо газа, макар че това не е много вероятно“, отбеляза лидерът на „Движение на 21“.

Тя заяви, че в „Движение 21“ все още обмислят дали да участват на предстоящите избори.

 

 

„При самостоятелно участие ще ни затрудни преминаването на бариерата, но ще покрием във всички случаи изискването за субсидия“, каза Дончева и прогнозира нови избори след Нова година.

По думите ѝ политическото пространство е изключително раздробено и генерира нестабилност.

Според Дончева въпросът за евентуална т.нар. евроатлантическа коалиция е доста спекулативен, защото в България има консенсус сред политическите сили относно нашата евроатлантическа принадлежност.

 

 

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Путин постигна своето! Подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс. Указите влизат в...

Путин отново предупреди: Западът е готов да отприщи кървава баня

Западът е готов да нанесе удар на всяка страна, да я превърне в епицентър на криза, да провокира цветна революция и кървава баня. Това...

Гешев се намеси: След закриването на спецправосъдието “наркотици заливат улиците”. Къде виждате държава?

Нямам притеснение какво ще отговори КС. Така Иван Гешев отговори на предложението на правосъдния министър да бъде сезиран КС за правомощията на главните прокурори.   „По...

Николай Бареков: Не ГЕРБ победиха, а Кирчо най-накрая успя сам зрелищно да се самообеси пред широката публика

Дори заклетите фенове на Киро са фрустрирани и разколебани, за тях той вече е напълно нерентабилен. Зрелищното самоубийство на Петков на живо в ефира...

Нагласите 72 часа преди вота: ГЕРБ е на 9,3% пред „Промяната“, а „Възраждане“ е трета сила

ГЕРБ има преднина от 9,3% пред "Продължаваме промяната", а "Възраждане" е трета сила след тях. Това показват резултатите от проучване на "Тренд", финансирано от...

Вижте още