Кабинетът на „Промяната“ – съвременни субекти и предмодерни отломъци

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Има координираност на действията от страна на Русия – със спирането на газа, използването на транспортни фирми, по същия начин, по който бяха използвани срещу Филип Димитров. Това каза пред БНР политологът Евгений Дайнов.

 

„Това е много стар сценарий – задушаваш някого с транспортни размирици и с това го сваляш от власт или с преврат, или с вътрешен преврат.

Ние виждаме, че Бойко Борисов не иска избори, следователно целта е някакво изключително нестабилно, проруско и корумпирано управление от типа на кабинета „Беров“, т.е. без избори, а в рамките на това Народно събрание да се направи такава коалиция – предателска, проруска и корумпирана“, заяви Дайнов.

 

И допълни:

„Виждаме „Има такъв народ“ да плаши, че ще се изтегли от мнозинството заради македонския въпрос, а този въпрос не е поставян от правителството тия дни. И видяхме ВМРО как блокира Кресненския проход, крещейки: „Македония е българска“, което разкрива цялата истина покрай това вето и тази позиция по повод Македония на тогавашния позорен парламент – въпросът беше да се спаси ВМРО.

 

 

Какъв по-добър подарък за Путин от това да свали, без да е гръмнала една пушка, онова българско правителство, което му напомни, че е бензиностанция с ракети и отказа да му се връзва на заплахите да купува газ с рубли“.

Дайнов определи като най-лош сценария, при който „Има такъв народ“ си измисля причина, свързана с РСМ, да напусне мнозинството и така правителството да бъде свалено и да бъде инсталирано плаващо мнозинство.

 

 

„Което би било добре за всички, които загубиха корупционни приходи, за всички, които обслужват Путин и т.н. Зависи най-вече от БСП и ИТН, които очевидно са онези, които периодично клатят лодката“, каза Дайнов.

Според него в управляващата коалиция има два субекта, които са част от съвременния свят – „Продължаваме промяната“ и „Демократича България“, а БСП и „Има такъа народ“ са „отломъци от предмодерната българска политика“.

 

 

„Българският народ е същият, той е сцепен на две половини. Едната половина разбира нормалното говорене на тази нормална власт. Другата половина живее в патриархална архаика и не разбира как така властта ще обяснява спокойно – нали тя трябва да вика и да блъска по масата.

Трябва да видим на кантара кой ще надделее. В България винаги с малко надделява съвременната част на българския народ и на българските държавници. Да видим този път дали пак ще можем като Барон Мюнхаузен да се измъкнем от балканско-ориенталско-съветското блато“, коментира политологът.

 

Според Дайнов ветото пред европреговорите на Северна Македония е като капсула с „Новичок“, пъхната в сърцевината на българското общество и разпространява отрова непрекъснато.

 

 

„Позорната рамкова позиция на гербаджийския парламент е измислена от ВМРО, за да влязат в НС, а те дори не влязоха. За да спасим себе си от отравяне, трябва да решим въпроса с махането на това вето и с денонсирането на рамковата позиция. Това са диващини, които тровят нас, ние страдаме от това вето“, убеден е Дайнов.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още