Кабинетът на „Промяната“ – съвременни субекти и предмодерни отломъци

Най-четени

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният...

Надежда Йорданова: НС е във ваканция, но винаги може да се върне на работа

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не...

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Има координираност на действията от страна на Русия – със спирането на газа, използването на транспортни фирми, по същия начин, по който бяха използвани срещу Филип Димитров. Това каза пред БНР политологът Евгений Дайнов.

 

„Това е много стар сценарий – задушаваш някого с транспортни размирици и с това го сваляш от власт или с преврат, или с вътрешен преврат.

Ние виждаме, че Бойко Борисов не иска избори, следователно целта е някакво изключително нестабилно, проруско и корумпирано управление от типа на кабинета „Беров“, т.е. без избори, а в рамките на това Народно събрание да се направи такава коалиция – предателска, проруска и корумпирана“, заяви Дайнов.

 

И допълни:

„Виждаме „Има такъв народ“ да плаши, че ще се изтегли от мнозинството заради македонския въпрос, а този въпрос не е поставян от правителството тия дни. И видяхме ВМРО как блокира Кресненския проход, крещейки: „Македония е българска“, което разкрива цялата истина покрай това вето и тази позиция по повод Македония на тогавашния позорен парламент – въпросът беше да се спаси ВМРО.

 

 

Какъв по-добър подарък за Путин от това да свали, без да е гръмнала една пушка, онова българско правителство, което му напомни, че е бензиностанция с ракети и отказа да му се връзва на заплахите да купува газ с рубли“.

Дайнов определи като най-лош сценария, при който „Има такъв народ“ си измисля причина, свързана с РСМ, да напусне мнозинството и така правителството да бъде свалено и да бъде инсталирано плаващо мнозинство.

 

 

„Което би било добре за всички, които загубиха корупционни приходи, за всички, които обслужват Путин и т.н. Зависи най-вече от БСП и ИТН, които очевидно са онези, които периодично клатят лодката“, каза Дайнов.

Според него в управляващата коалиция има два субекта, които са част от съвременния свят – „Продължаваме промяната“ и „Демократича България“, а БСП и „Има такъа народ“ са „отломъци от предмодерната българска политика“.

 

 

„Българският народ е същият, той е сцепен на две половини. Едната половина разбира нормалното говорене на тази нормална власт. Другата половина живее в патриархална архаика и не разбира как така властта ще обяснява спокойно – нали тя трябва да вика и да блъска по масата.

Трябва да видим на кантара кой ще надделее. В България винаги с малко надделява съвременната част на българския народ и на българските държавници. Да видим този път дали пак ще можем като Барон Мюнхаузен да се измъкнем от балканско-ориенталско-съветското блато“, коментира политологът.

 

Според Дайнов ветото пред европреговорите на Северна Македония е като капсула с „Новичок“, пъхната в сърцевината на българското общество и разпространява отрова непрекъснато.

 

 

„Позорната рамкова позиция на гербаджийския парламент е измислена от ВМРО, за да влязат в НС, а те дори не влязоха. За да спасим себе си от отравяне, трябва да решим въпроса с махането на това вето и с денонсирането на рамковата позиция. Това са диващини, които тровят нас, ние страдаме от това вето“, убеден е Дайнов.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният...

Надежда Йорданова: НС е във ваканция, но винаги може да се върне на работа

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации...

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на COVID пандемията, каза в...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е твърде важна работа, за да...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Вижте още