Бабикян обобщи: Мечтата на Нинова се сбъдна – колкото по-слаб резултат, толкова по-близо до властта

Най-четени

Радев към Силяновска: България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.,...

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч....

Много е хубаво отстрани. Ние отдавна не сме били отстрани – от юли миналата година. Сега следя внимателно, както обещахме. Това коментира пред БНТ народният представител в предишните два парламента Арман Бабикян.

Следим принципи, методи, начини на управление, не просто личности, така че трябва да се следи, допълни Бабикян.

„Изместиха се малко от обещаното в кампанията, но това е нормално, защото говорим за четворна коалиция. Общият знаменател е да има кабинет, всички са вторачени в това да има правителство.““Имената до последния момент няма да бъдат ясни, защото зависят и от партията, която ги излъчва, и от одобрението на коалиционните партньори“, смята Бабикян.

„Това са най-умно проведените преговори за кабинет, ако трябва да ги класирам.
Изключително внимателно, изключително деликатно, достатъчно интелигентно проведени и трябва да видим какъв ще е резултатът“, обясни Бабикян.

Стабилността е два вида разбиране – колко дълго ще продължи един кабинет. Аз меря политическото време, което дава реформите, допълни той.

Бабикян е категоричен, че няма фиксация в съдебната реформа и личността на главния прокурор.

„Парцелирането на властта между бившите и настоящите не е принципното решение на въпроса как работи нормалната законова държава“, заяви Бабикян.

Персоналното решение, че сега ще сложим един „много хубав човек“ не е решение.

Принципът е различен – не е въпросът дали ще е от моите или вашите, а структурата на властта да е по начин, по който властите се контролират една друга, обясни той.

Мечтата на г-жа Нинова се сбъдна – колкото по-слаб резултат, толкова по-близо до властта, коментира още Бабикян, като уточни, че това е шега.

Всички от „Ние идваме“ неведнъж сме давали да се разбере, че присъствието на Бойко Рашков в МВР е важно в момента. Важно е там да има непреклонен човек, категоричен е Бабикян.

Ролята на президента беше изиграна достатъчно ясно и достатъчно чисто. Неговата сила беше по-скоро морална и това свърши работа, смята Бабикян.

Той подкрепя предложението за съкращения в държавната администрация.

„При нас държавната администрация са едни дружинки от роднини или съпартийци, които трябва да бъдат нахранени. Има стандарти и ние трябва да си дадем ясна сметка за това“, категоричен е Бабикян.

„Аз съм виждал и преди ДБ и БСП в едно управление. Христо Иванов е бил в кабинета и на Борисов, така че какво? Помните ли колко много наругаха Николай Хаджигенов, когато каза, че трябва да се преговаря и с БСП? Сега 90% от тях са на масата за преговори. Така че, не бързайте да хвърляте камък“, допълни той.

Бабикян е категоричен, че всички партии в бъдещото управление трябва да носят отговорност.

Източник: Frognews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев към Силяновска: България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.,...

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър на електронното управление Валентин Мундров....

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч. на 7 юни.  Във връзка с...

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори...

Вижте събитията, с които отбелязваме Деня на Европа днес

Редица инициативи ще се състоят в страната по повод днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва съгласно Постановление 54 на Министерския съвет...

Вижте още