Валерия Велева с различен прочит: Петков и Василев танцуват като нестинари върху жарава

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Има пълен паритет между партиите на протеста и статуквото. Това каза в „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA журналистът Валерия Велева.

 

За „Продължаваме промяната“ Велева смята, че в момента Кирил Петков и Асен Василев танцуват като нестинари върху жаравата и хората, които ги харесват, им се възхищават.

На БСП ѝ предстои разслоение, същото ще се случи и с ГЕРБ, когато Бойко Борисов се оттегли„, заяви още тя.

Според нея не само БСП, но и цялата политическа система ще изчезне и вече няма да има традиционни политически партии, а такива обвързани с бизнес и корпорации, които няма да имат идеология, а всичко ще минава през интереса. Въпроси като този с РС Македония няма да минават през историята, а през бизнес интересите.

 

Велева заяви, че от Корнелия Нинова и БСП зависи съставянето на новото правителство, защото така са разпределени мандатите. За нея би трябвало да има оставки и от БСП, но ситуацията е такава, че е нужно да се запази стабилност.

Валерия Велева смята, че правителство може да има само между четворна коалиция, от която ще отсъстват ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, но между останалите четири – „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“ има спорни въпроси. Тя очаква да се види кой къде ще отстъпи, а ще има и натиск отвън, включително и по въпроса за влизането на РС Македония в ЕС.

ГЕРБ ще бъде силна опозиция в следващия парламент, но това, което се случи с тях на изборите, е и личен удар по егото на Бойко Борисов„, това каза в предаването журналистът Явор Дачков.

Според него моделът Борисов – Пеевски е нанесъл сериозни щети на политическата система у нас. За Дачков е напълно възможно да се озовем в перманентна криза, а вероятността за нови избори е значителна.

Оставането на Нинова като лидер води до падане на гласовете, тя трябва да подготви оттеглянето си и да посочи наследник. БСП е изправена пред изчезване. Идва нова левица в лицето на „Продължаваме промяната“ – либерална левица“, смята той за бъдещето на социалистическата партия.

 

Друг път пред БСП той вижда в обединение между Кирил Петков, Румен Радев и новите в БСП.

Дачков вярва, че нови избори ще бъдат самоубийствен акт, така че ще се търси непременно съставяне на правителство, а партиите ще помогнат отговорността да падне изцяло върху Кирил Петков и Асен Василев.

За президентските избори Явор Дачков вижда Румен Радев с нов мандат, но трябва да се отчете и притесненията от ниската избирателна активност и демобилизацията, докато в лагера на проф. Герджиков ще има мобилизация.

Ако Радев спечели, трябва да си изгради професионален екип, защото в момента такъв няма„, заключи той.

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още