Новата БГ реалност: Газиш Конституцията – получаваш властта

Най-четени

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични...

Столични полицаи задържаха скитника, поругал гроба на патриарх Неофит

Полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи задържаха мъжа, който поруга гроба на патрирах Неофит, намиращ се под колонадата...

Оказа се, че в България има нов, невиждан досега начин за влизане в парламента и при това да станеш първа политическа сила. Газиш Конституцията с благословия свише – правиш партия. Нарушаваш закона в деня на изборите – ставаш първа политическа сила. Е, че ще те глоби ЦИК – няма значение, бълха те ухапала.

 

Безценна помощ за това оказаха някои медии и социолози. Още на втория месец на служебното правителство медиите започнаха да тръбят за нов политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

Всеки ден по сутрешни и вечерни блокове се обсъждаше възможността за този нероден Петко(в). Откъде ще вземе гласове, с кой би се коалирал и прочие лакърдии. Когато стана ясно, че Петков е излъгал за канадското си гражданство, се пое истинско всенародно движение “Долу ръцете от наш Кирчо”!

Мастити социолози, политолози, че и юристи, се хвърлиха самоотвержено да обясняват, че няма нарушение на основния закон! Всъщност вече май трябва да спрат да говорят за промяна на Конституцията – тя не е валидна.

Също така от брадясалия Наказателен кодекс трябва да отпадне чл. 313 ал 1 – че който попълни декларация с невярно съдържание, трябва да лежи в затвора от 1 до 3 години. Предлагаме нов член – който попълни лъжлива декларация, получава бонус и става първа политическа сила.

 

Но най-веселият факт е, че досега социолозите ни лъжеха, а този път Кирчовците успяха и тях да излъжат. Само допреди десетина дни те им даваха 15-16% изборен резултат. И вчера – изведнъж цели 25! Че има нещо гнило – има. Че попадналите отникъде машини и флашки часове преди изборите са дали своя принос за качването на тези проценти, е ясно.

И след като цял ден се движеха на 4-5 пункта зад първия, изведнъж в тъмните часове преди да падне мандалото станаха първи. Гнило отвсякъде, ама кой ли ще се сети да повдигне въпроса. Медиите – не всички – вървят след победителите, бе казал виден телевизионер. Уви, те вече вървят преди победителите – разчистват им пътя до победата.

Отдавна у нас е известно, че закон се прави за някой Човек. В случая с Киро обаче не бе нужно да се прави нов нормативен акт – само трябваше да не се спазва уж действащия.

И сега тези хора ще правят реформа на съдебната система!

Ех, Канада, ех, Канада, ще продам червената си “Лада”! Ще продам последната си риза, за билет до Монреал и виза! – весело си тананика нашенецът – избирател. До следващия Кирчо.

 

Първи реакции на влизащите в 47-ия парламент политически партии и коалиции

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Всички агенции даваха преднина 8% на ГЕРБ, a изведнъж в последния момент тя се стопи

Много е важно да се промени “промяната” – тя ни донесе цените на тока в пъти повече. Всеки понеделник да се тегли по половин милиард и да не знаем за какво са, и да ни се обяснява, че изпълняват някакъв бюджет от преди година и половина. Е, тази промяна аз всичко ще направя, за да спре. Безотчетното крадене от няколко олигарси, свързани с тока и, разбира се, под чадъра на служебното правителство. Абсолютно замразени всички инфраструктурни проекти. Промяната на “промяната” е изключително важна.

 

Кирил Петков, “Продължаваме промяната”: Не разглеждаме вариант за нови избори

“Продължаваме промяната” е първа политическа сила в България. Започваме нов път и всички ще се гордеем с това. Със сигурност ще работим с ДБ, с всички партии, без ГЕРБ и ДПС. Целите ни с ДБ са много близки. Осъзнаваме, че на България є е необходимо редовно правителство. Това може да стане само с диалог. Само два компромиса не може да направим – няма да допуснем неработеща съдебна система и корупция. Ще направим всичко България да има редовно, коалиционно правителство. Не разглеждаме вариант за нови избори.

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ: Служебният кабинет счупи доверието в честността на вота

Българските граждани заслужават европейски стандарти на живот. Заслужават отговорни, знаещи и можещи политици. Българските граждани заслужават политици с държавническо мислене и поведение.
Служебният кабинет счупи доверието в честността на изборите. Освен че държавните органи трябва да гарантират българските граждани да могат да гласуват, трябва да гарантират и честността на изборите.
Няма логика да я има контролната разписка и да не се брои, защо ни е тя тогава?

 

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Трябва да сме оптимисти за 47-ото НС

Трябва да сме оптимисти за 47-ото Народно събрание, защото в тези тежки моменти е изключително важно да има стабилно мнозинство, да има работещ парламент, да има редовен кабинет. Длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет, който да стабилизира икономиката, да помогне за овладяване на COVID кризата, за намаляване броя на заразените и починалите. Ако не успеем и парламентът бъде разпуснат, ни чакат трудни месеци, защото тези най-важни решения не могат да бъдат взети от служебен кабинет.

 

Станислав Трифонов, лидер на ИТН: Няма да престъпя думите си

Резултатите от изборите са такива каквито е решил суверенът. Благодаря с искреност и уважение на тези, които гласуваха за “Има такъв народ”. В тази ситуация, в тези условия и при тази среда вашето доверие е безценно и задължаващо.

По отношение резултатите на ИТН ще кажа само едно: Ако можех по някакъв начин да върна времето назад, пак щях да постъпя по същия начин – без да влизам в уговорки, без да се поддавам на натиск и без да лъжа. Това ще направя и сега – ще спазвам всичко, което съм казал и няма да престъпя моите думи.

 

Христо Иванов, “Демократична България”: Възможно е да регистрираме обща група с ПП

Технически и юридически е възможно да регистрираме обща парламентарна група с “Продължаваме промяната”. Дали ще има смисъл от нея политически, ще видим в следващите дни. Поздравявам ги за успеха им! Що се отнася до резултата на ДБ, провал не бих казал от гледна точка на това, че в рамките на следващия парламент ще можем да работим за приоритети, които сме си поставили. От тази гледна точка не бих употребил тази дума. Политическото дерби за президентството продължава и на втори тур, тепърва ще се позиционираме. Ще направим анализ на резултатите.

 

Костадин Костадинов, лидер на “Възраждане”: Първа сила сме до година-две

Имаме доста сериозен резултат над 4 процента. Нашите очаквания бяха за доста по-сериозни резултати.
“Възраждане” спечелили с последователна политика, която следва години наред. Още от утре ще настояваме за премахване на всички ограничителни мерки около пандемията, да се премахне зеленият сертификат, да се спре “тормозът” върху децата.

Има само един вариант за подкрепа на кабинет – този кабинет да е готов да отмени всички горепосочени мерки. До година и половина две “Възраждане” ще е първа политическа сила.

 

Източник: „Труд“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични реакции, задушаване и дори смърт....

Столични полицаи задържаха скитника, поругал гроба на патриарх Неофит

Полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи задържаха мъжа, който поруга гроба на патрирах Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св....

Две рокади в служебното правителство

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните,...

Неизвестни лица извадиха кръста от гроба на патрирах Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на покойния Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св....

Вижте още