Антиваксърство – Атеизъм и Националсоциализъм (критичен исторически анализ)

Най-четени

AstraZeneca изтегля от световния пазар ваксината си срещу Covid-19

Ваксината на AstraZeneca срещу Covid-19 Vaxverzia ще бъде изтеглена от световния пазар. От вчера ваксината не е разрешена за...

Какво спира България по пътя за еврозоната?

Дали догодина България ще стане 21-ия член на еврозоната? Страната е добре подготвена икономически, но не и политически и...

От началото на годината: Близо 800 заразени с коклюш

От началото на годината регистрираните случаи на коклюш в страната са 797, показват данните на Националния център по заразни...

Целта ми е да бъдем не само по-разумно общество, но и да помислим за хората около нас в този изключително труден момент! Сега имаме нужда да бъдем солидарни, състрадателни и хора, моля ви, поне за малко!

 

Един министър, който първоначално бе против ваксинацията в един момент започна да намира разумни причини за най-ниската ваксинация в Европа и една от най-ниските в света. И в като добрия стар модел от 1944 за всичко са виновни поповете, но в малко по-рафиниран вид, виновни са религиозните вярвания, виновна е Алена, виновни са всички „ненормалници вярващи в буржоазния Бог“ (нали такива бяха 45 години, наравно с извратеняците, когато им се предоставяше психиатрична помощ), които бяха употребени за политически цели, за да бъдат пуснати накрая по пързалката. Но от край време у нас е така, ние слагаме бушони, изкупителни жертви, такива които да изгорят, за да светят всички останали, това ни научи една 45 годишна „система на равенството“. Обичайните заподозрени са вече в пълния комплект – някакви нерегламентирани попове, най- вероятно ще се окажат западни подривни елементи, чорбаджии в лицето на световния капитал и враговете на народа, продали се на Запада. Изпитана от времето, работеща история. Но нека се вгледаме по-навътре в жонглиранията на идеи, в насадената омраза, която няма как да не катализира в определен момент. Защото изборите, които въпросният министър чака да минат, за да се нормализират нещата, ще бъдат поредния Пиров успех, на който дори и великия Цар Пир би свалил шапка. Ние се превърнахме в страна с по над 300 жертви на ден, повече от колкото сме давали по времето на всички воини водени от нас. Ние сме страна, която направи така че професори, учители и лекари да отричат световния цивилизационен модел, световната наука в името на властта, която трябва да бъде спечелена. Ние сме общество, пропито с риториката на омразата към всичко, което е опозиционно само и само, за да се спечелят изборите и се вземе властта. Но нека погледнем назад към корените:

Евреите и ваксините: конспирация на повече от век

 

Антиваксърството е теория на повече от 100 години. Задължителните ваксини в Германия са въведени още от Ото фон Бисмарк – заради епидемията от едра шарка. Също толкова стари са и техните противници. В Германия в края на 19 век възниква „Германски Съюз на Противниците на Ваксините“, а неговият председател от 1899 става изявеният расист и анти- семит Паул Фьорестер. Днес ги наричаме с модерното „антиваксъри“, но всичко друго си е същото старо. Нацистите в Германия жонглират с идеята, че евреите с ваксините нарушават естествения подбор,  отравят арийската кръвта, разрушават чистотата на здравите и силните кланове (ДНК, съвременната причина на някои религиозни култове да се отказват от кръвопреливане, както и от медицината като цяло – прави слабите силни в противоречие на природата и нейното сито)  и т.н. Точно преди година един от най-успешните наши бизнесмени без никакъв свян (какъвто за справка са имали  много повече нацистите в Германия през средата на миналия век) заяви: „Допълнителен плюс за държавите със слаба здравна система ще бъде факта, че старите хора ще са намалели значително и това ще облекчи пенсионните им системи, а както и живота на младите хора, които са отделяли голяма част от доходите си за възрастните си родители. След първоначалният шок от трагедията, в тези държави ще последва рязък ентусиазъм и подем.“ (Докъде може да стигне собственикът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев). В съвременното звучене, вируса е олицетворението на естествения подбор, на това което ще пресее биологично слабите. В съвременното звучене, по-скромните и учтиви нео-нацистите използват аргумента Бог, като поставят тези, които прокламират ваксинирането в ролята на безбожници, бъркащи се в неговата воля. „Да спасяваме болните и недъгавите, не заслужаващи живот… да помагаме на по-нисшите от нас.“ В 19-ти в век Австрия еврейските лекари, също са обявявани в анти- професионалисти, късащи връзката с духовния свят от Рудолф Щайнер. (България). Тази тенденция се запазва и през 20 век по времето на научния прогрес от Национал Социалистите, които паралелно са традиционалисти – запазват всякакви алтернативни форми на самолечение. Билкарство и шаманството, които са популярни и днес у нас, като алтернативен начин за справяне с проблемите. Или казано по друг начин: „Каквото реши Бог!“.

(Карикатура от САЩ, 1892 година)

 

Национал Социализъм и Естествения Подбор

Каква е основата на Нео Нацистката идеология? Расовото превъзходство, в което по-силното ДНК (тази спирала, придобила в медицината и биологията статус на Шарлатанство е гребена на вълната), национална идея, национално доминиращо и обожествено самосъзнание и несломим национален дух. Нео Нацистите (или иначе казано Национал Социалистите) вярват в естественият подбор на природата, в който по-силният вид ще бъде пресят. Има богопомазани, избрани, висши и нисши народи и хора. Имаме Ние и Те, присъства местната работническа класа както и местното население, род, местният елит и те, другите. Липсва идеята за взаимопомощ, интегрираност и равнопоставеност на всички хора, без значение на произхода. Всяка форма на свободен избор и инициатива е делегирано на избраните и просветените, които решават и пишат съдби. Под знак отрицателно е поставена думата „Толерантност“, като негатива е в точно допускането на по-слаби, недоразвити или нефункционални членове на обществото. Християнската терминология е сведена до символика и ритуал, като са изкоренени от нея дълбоките морални и етични устои. Думата „обществото“ в контекста на антиваксърите е термин, изразяващ производителната и покупателната мощ на всеки индивид в него, лишен напълно от лични желания и стремежи, (Was Nazism Collectivistic? Redefining the Individual in Berlin, 1930–1945, 2010), всичко егоистично е жертвано в името на общото, националното, личността не съществува. На пиедестал са поставени тези, които възпроизвеждат нови и нови членове на обществото, като са анатемосани сексуално не репродуктивните (Джендъри, Извратеняци, Европедерасти). Функцията на мъжа и жената е демографска, наред с другите им функционалности. Имаме добра кръв и лоша кръв, паразити, капиталисти и егоисти, които не допринасят за обществото а само злоупотребяват с него(Социални Паразити, Малцинства, Имигранти). Но има друга дума с голямо ударение „истина“, дадена на избраните/шамани разбира се, а всички останали са лъжци и кроят пъклени и адски планове срещу природните закони, срещу закона на Силния. (Ангели и Демони).

(Карикатура от Великобритания, началото на 20 век. Алчните фармацевтични „Еврейски“ компании, продаващи ни хапчета)

 

Какво означава Капитализъм в очите на Национал Социалиста?

Най-яростните нео-нацисти видяха в Ковид Пандемията невероятната възможност капиталистическата система да рухне. Капиталистите, които произвеждаха оръжия и правеха воини, за да ги продават, днес са тези които създават вируси, а след това корпорациите ни продават лекарства и ваксини. Синтия Идрис, Социолог към Американския Университет казва пред информационната агенция Ал Джазира, че „Ситуацията се експлоатира максимално от хора в крайно-десния спектър“ (As world struggles to stop deaths, far right celebrates COVID-19). Но какво е Капитализмът в очите на Национал Социалиста? Това е система, подчинена на свободната воля, личната инициатива, свободната конкуренция и най-вече на прогреса във всичките му форми. Защо му е на Национал Социалиста Капитализмът да рухва? Защото е причината за рухването на феодалното общество, подчинено на аристократи, феодали, наследници, Нашите и Вашите, клановата обществена структура. Неразбираемо е от наша, българска, гледна точка, защото ние сме пропуснали дългия процес на борба и отхвърляне (както и реформация) на Западните общества. А антиваксърството е бил инструмент на противопоставяне не само на прогреса, но и на конкуренцията (дори и интелектуалната). През далечния 19-ти век, лекарската професия се е практикувала от все повече евреи в Австрия и техните местни конкуренти се опитват да ги елиминират чрез разпространяването на слухове по техен адрес. Между другото у нас, омерзяването на всичко чуждо или конкурентно е изключително силно развито като форма на икономическа съпротива. Защото нашият бизнес се е формирал в 90-те години (след падането на Социализма) на местно-регионален принцип или с други думи казано квази феодално, като естествено даваме почва на социализма да прерасне в национален такъв.

(Карикатура от Германия, 1934 година)

 

Но нека погледнем от забавната страна на антиваксърството.

Наивно е да смятаме че ще рухне Капитализмът, защото от както свят светува (поне познатия в последните 10 000 години) се разплащаме монетарно и Пазара е фундаментална институция за регулиране на процесите в обществото. От тези 10 000 години имаме по малко от 50-тина, в които се е пробвало пълно преразпределение и планова икономика (феодалната система е доста сходна от страна на тотално пирамидалната си структура, но е частична и недоразвита в сравнение с тоталитарната), които водят до пълна неефективност и тотална диктатура във всички обществени сфери. Така че да се позабавляваме.

Съвременните антиваксъри, може да чуете че са pro-life, демек против абортите, защото това тялото е свещено, божествена работа, божи храм, не църквата, от където и произлиза вечното анатемосване на институцията църква, като Библията е най-горената книга по време на Третия Райх. Защото човекът е или супер или не, няма място за универсално равенство още повече с недъгави раси (Heschel, 2008). А в същото време да казват, че са против ваксините, които спасяват живота. В един момент не можем да разполагаме свободно с тялото си и не можем да направим аборт. В следващия „тялото си е мое и ще правя каквото аз искам, като не позволявам да ми отнемат личната свобода“ и не разрешават да им налагат ваксиниране. Определено се получава клинична дезорганизираност на мисленето и реториката, водещи до нарушаването на всякаква форма на мисловен процес и емоционални реакции. Когато го смесим с налудничавото и параноично възприятие за света около нас, спокойно можем да бъгнем всяка форма на интелект.

 

Шаманизмът винаги е бил на почит от викинги, индианци та до тези щурмували Капитолия (все племена, унищожени от сатанинския империализъм). В България сме страната, в която най- компетентната здравна институция вече няколко десетилетия е БГ Мама. Ние четем за удоволствие повече медицина, от средностатистически студент в Харвард. Ние сме страната, в която приемаме (според нашите представи и компетенции изградени в БГ Мама) антибиотици по-често от колкото си миехме ръцете преди пандемията. Самолечението в нашата родина е народен спорт, при който на комбинирането между различни препарати би завидял дори Менделеев. В народния ни спорт ние имаме една дисциплина, в която сме ненадминати развиването на мускулесто тяло чрез химия. Ние взимаме профилактично хормон на растежа, а Л-Карнитин и Л-Глутамин са принизени до Витамин С. И всичките тези милиони медицински светила, се страхуват, че Бил Гейтс ще им инжектира чип с ваксина, от 5G лъчения, от спътници. А в същото време всеки от тях се ядосва, че трябва да си зарежда телефона всеки ден, без да си зададе въпроса, как се зарежда този микро- нано чип. Но така е – в крайна сметка, истината в едно тоталитарно или пост тоталитарно общество идва отгоре, а тези отдолу трябва да я приемат с отворени чакри, защото шаманите са казали. (PROTOCOLS OF THE ELDERS OF ZION)

 

Има ли имунна система обществото ни?

У нас това, което имаме е срамежливо ляво и дясно. Нито лявото отстоява гласно принципите на левите движения по света, като равенство на половете, анти расизъм, зелена политика и човешките права като цяло, даже напротив, те са еквивалент на Западното Дясно в умерения си вид. Нито нашето дясно, изповядва открито идеите на конспирациите циркулиращи на Запад, за еврейския произход на ваксинирането. А напротив, нашето Дясно е принудено да изпълнява роля и на Ляво. У нас по принцип се разпространяват теории на конспирациите (които напълно влизат във Анти- Семитската рамка), говори се против корпорациите, медицинските компании, но никой открито не довършва изреченията, не изказва напълно идеите зад тези конспирации, че зад това е Еврейският Заговор, Глобалният Кабаал. Но все пак, когато чуете за Новия Световен Ред, за тези Които искат да ни Управляват, за задкулисието, за Матрицата, индиректно сме чули всичко останало, за което липсва смелост у нас да се доизкаже. Всички така популярни у нас конспиративни автори и политикани в действителност използват една слабо прикрита Анти- Семитска риторика.

 

Комичната Национал- Социалистическа Реалност

А навън са доста по-твърди в конспиративната дясно/лява реторика. Гръцки вестник сравни Pfizer CEO Борула (който е от гръцки произход) с нацисткия военнопрестъпник Доктор Менгеле. А в Лондон, крайно „Леви социалисти“ раздават брошури сравнявайки ваксинационните мерки с Аушвиц. Но, за да е забавата още по-голяма, това идва от същите хора, които отричаха Холокоста.

 

В края на миналата година в Германия беше публикуван доклад за авторитарните тенденции, според, който много от демонстриращите срещу ограниченията, въведени заради пандемията, вярват, че зад мерките се крият тъмни сили – някакво тайно световно правителство, фармацевтичното лоби, еврейски милиардери. Но ние сме си срамежливи, даже ни е срам да кажем това, което казват другите конспиративни теоретици, оставаме недоизказани. Еврейската Ваксина, както я наричат е в основата на всичко което чувате за 5G и ДНК- Stormfront (Racist, Extremist, Antisemitic Conspiracies Surround Coronavirus Vaccine Rollout). „Еврейската Ваксина променя вашето ДНК така че ДНК-то само по себе си ще произвежда протеин, който Еврейска програма настройва по 5G мрежата. Това ще даде на евреите способността да ви убият използвайки 5G, което казва на вашето ДНК-а да произведе отрова.“ Нашите конспиратори, тези които насаждат тези идеи в нашето общество, ви пропускат само една дума-  Еврейски!

 

Тази статия идва до вас благодарение Фондация Арт Ангел. С нея желаем да провокираме критично мислене и обществени защитни реакции срещу идеологии разрушаващи всички наши цивилизационни устои. В развитите страни, на институционно ниво се говори за забрана на разпространението на език на омразата и информация, която вреди на здравето и психиката на подрастващите. Още повече, Нео- Нацистката реторика е причислена към терористичните такива. Със серията от статии искаме да покажем, че у нас Политическия и НПО сектор са импотентни в своята същност да реагират на каквато и да е форма на обществена ерозия. Поради простия факт, че единствената им мотивация е ръководене или усвояване на бюджет (грант, фонд, финансиране), лишавайки ги от всякаква форма на инициативност, независимост или критика. Единствената ни цел и желание е да сме по-добро място за живеене!

 

References

(n.d.). http://dictionary.sensagent.com/%D0%95%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/bg-bg/.

As world struggles to stop deaths, far right celebrates COVID-19. (n.d.). https://www.aljazeera.com/features/2020/3/26/as-world-struggles-to-stop-deaths-far-right-celebrates-covid-19.

Exploring hate: How antisemitism fuels white nationalism. (n.d.). https://www.pbs.org/newshour/show/exploring-hate-how-antisemitism-fuels-white-nationalism.

Heschel, S. (2008). The Aryan Jesus: Christian Theologians and the Bible in Nazi Germany. Princeton University Press.

PROTOCOLS OF THE ELDERS OF ZION. (n.d.). https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/protocols-of-the-elders-of-zion.

Racist, Extremist, Antisemitic Conspiracies Surround Coronavirus Vaccine Rollout. (n.d.). https://heartland.adl.org/news/racist-extremist-antisemitic-conspiracies-surround-coronavirus-vaccine-rollout/.

Was Nazism Collectivistic? Redefining the Individual in Berlin, 1930–1945. (2010). The Journal of Modern History, 61-100.

White Supremacist Groups Are Recruiting With Help From Coronavirus – and a Popular Messaging App. (n.d.). https://time.com/5817665/coronavirus-conspiracy-theories-white-supremacist-groups/.

White supremacists encouraging their members to spread coronavirus to cops, Jews, FBI says. (n.d.). https://abcnews.go.com/US/white-supremacists-encouraging-members-spread-coronavirus-cops-jews/story?id=69737522.

България, D. (n.d.). Евреите и ваксините: конспирация на повече от век. https://www.dw.com/bg/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%8.

Докъде може да стигне собственикът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев. (n.d.). https://topnovini.bg/novini/856631-dokade-moje-da-stigne-sobstvenikat-na-uoiltopiya-ivaylo-penchev.

Автор: Илиян Кузманов

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

AstraZeneca изтегля от световния пазар ваксината си срещу Covid-19

Ваксината на AstraZeneca срещу Covid-19 Vaxverzia ще бъде изтеглена от световния пазар. От вчера ваксината не е разрешена за...

Какво спира България по пътя за еврозоната?

Дали догодина България ще стане 21-ия член на еврозоната? Страната е добре подготвена икономически, но не и политически и институционално, пише журналистката Зилке Ветах...

От началото на годината: Близо 800 заразени с коклюш

От началото на годината регистрираните случаи на коклюш в страната са 797, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести. В седмицата...

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията, съденето, за разпъването на кръста,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Вижте още