Чекмеджето на Борисов бе възкресено предизборно – нови скандални снимки от спалнята

Най-четени

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният...

Надежда Йорданова: НС е във ваканция, но винаги може да се върне на работа

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не...

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

 

Нова порция снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов бе разпространена до медиите дни преди изборите в неделя. Кадрите са различни от предишните, но сюжетът е един и същ – спящият и гол Борисов до нощно шкафче, в чието чекмедже има пачки евро. Стаята е същата, чаршафите на леглото са различни. Спалното бельо се различава и на двата кадъра, което означава, че вероятно са правени в различни дни. Този път Борисов спи в различна поза и е завит с кърпа.

На нощното шкафче стои неизменният пистолет. На една от снимките се вижда и презерватив. В чекмеджето се вижда жълт, кръгъл предмет, който може би е монета. На предишните снимки имаше златни кюлчета.

 

Христо Иванов: Тежки въпроси, свързани с корупция

„Ако тези снимки отразяват някаква реалност, е, че Борисов е разполагал със суми от поне половин милион евро, както установиха журналистите. Тези суми не могат да бъдат обяснени от неговата декларация за доходите“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който се включи на живо във Фейсбук от входа на резиденция “Бояна”, за да покаже, че в нея не се влиза свободно. Тя е охранявана денонощно от НСО и там не могат да влизат неидентифицирани жени с торби, както твърди Борисов, каза Иванов.

Според него това е началото на тежки въпроси, свързани с корупция.

“Става дума за един много дълъг период от три години, в които на 10 различни дати са заснети кадри от спалнята му. И във всеки от тези случаи загадъчна дама е влизала през този вход. Аранжирала е картинка с пари и кюлчета и е снимала. Това очевидно е безсмислено и невъзможно“, смята Иванов.

„Ние сме единствените, които сезирахме българската прокуратура с искане да разследва тази фактология. Но в своето прокурорско постановление те също установиха, че снимките са правени на различни дати. Тоест обяснението на Бойко Борисов за този смел акт на тази подла византийска шпионка не отговаря на никакви реалности“, коментира още той.

Христо Иванов призова на изборите да се гласува за „Демократична България“, за да се сложи край на прикриването на престъпления от прокуратурата.

„България може да се освободи от корупционното гюбре, в което затъваме. Искам да ви призова да ни подкрепите. Да махнем Гешев, който да може да си чати със Sevi piar от съседни килии може би в затвора. И да дойде прокурор, който може да разследва всички“, добави съпредседателят на „Демократична България“.

 

Коя е Мата Хари?

Предишната порция снимки от премиерската спалня се появи през лятото на 2020 г. Тогава реакцията на Борисов бе да каже, че са режисирани. След това в интервю пред немския вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ той обясни, че снимките били направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари.

Преди това тогавашният премиер твърдеше, че бил „сготвен“ от хората на президента Румен Радев, които му пратили една „прекрасна госпожа“ да го нащрака.

Коя е „Мата Хари“ така и не се разбра. Месеци по-късно агробизнесменът Светослав Илчовски заяви, че знае коя е жената, снимала Борисов.

Той не посочил името ѝ пред прокуратурата, в резултат на което за разпит бе привикана манекенката Маги Бадер. Тя отрече да има нещо с историята и заплаши със съд всеки, който твърди противното. Самият Борисов съжали, че е пострадало невинно момиче.

 

 

Не може по снимка

След пускането на първите снимки, макар и с огромно нежелание, прокуратурата започна проверка. Очаквано – тя завърши съвсем безславно.

Първо прокурорите обясняваха, че не могат да направят експертиза на евровите банкноти или златните кюлчета, макар че при парите се виждаха серийните им номера, което би следвало да улесни търсенето. За продажбата на златни кюлчета от т.нар. инвестиционно злато също има строг ред.

В края на миналия декември Софийската градска прокуратура обяви, че няма данни за извършено престъпление. Един от изводите бе, че пачките и кюлчетата може и да не отразяват обективната действителност, т.е. снимките да са нагласени, както твърдеше и самият Борисов.

Първо с пистолет, после с анцуг

 

Вече спя с пистолет, от днес ще спя с пистолет, очаквах, че НСО ще ме охранява. Притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен„.

Така Борисов реагира след миналогодишната порция снимки. Само преди няколко дни сподели и друга подробност за начина, по който спи:

„В Банкя не смея да се съблека, веднъж ме подслушваха. Сега, не смея гол да се съблека. Спим по анцуг

 

Източник: Mediapoo.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният...

Надежда Йорданова: НС е във ваканция, но винаги може да се върне на работа

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации...

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на COVID пандемията, каза в...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е твърде важна работа, за да...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Вижте още