Борисов изгуби най-голямата си трибуна – тази в парламента, сега се рее из народа

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда тържествуващ и доволен. За разлика от предишния път – след вота на 4 април, когато не успя да направи кабинет, макар да беше първа политическа сила. Генератор на доброто му настроение е нежеланието на Слави Трифонов да се коалира с останалите партии на протеста, както и тяхното нежелание да го подкрепят такъв, какъвто си е.

 

Но този път народа истински се забавлява с Вожда. Наш читател например написа във Фейсбук:“ Ако следите езика на тялото ще забележите колко изнервен и дезориентиран е той (Борисов). Мисъл, реч, аргументи се лутат като болна коза в голямо село.“  Друг пък предлага „Борисов да стане астронавт, че бъркотията да е пълна и на земята и в космоса“.

 

Самият Борисов намира утеха под светлината на прожекторите. Смее се гръмко, журналистите го аплодират под диктовка, подобно на ТВ шоу. Чете със собствена интонация цитати от лидери на „5 процентови партии“, както хитроумно ги е нарекъл… И не пропуска да отбележи как иска само „партийката му да е добре“, защото той се е „науправлявал.“

 

От време на време се жалва, че се опитвали да го „изчегъртат“, щели да го дават на прасетата и да го вкарат в лагер. Но всичките тези вопли сякаш не са така печални, а по-скоро изпълнени със злорадство. Действието под камерите изобилства с дебелашки шеги, истеричен смях, демонстрации, подмятания и аплодисменти от верни фенове. Бившият премиер сякаш не се страхува за свободата си, а предугажда своя бъдещ триумф. Или по-скоро

 

провал на опонентите си, който би го върнал в играта

 

и би му гарантирал спокойствие.

 

Борисов все пак „отрони“ дума, че предпочитал ново правителство, за не да остане на власт служебният кабинет и най големият враг на експремиера – вицето Бойко Рашков, който трябвало „да си изнесе дамаджаните“ от силовото ведомство.

 

Зад фасадата обаче Борисов е пропит от страх, че ако служебното правителство продължи да управлява като редовно избрано от парламента, както предложи „пет процентовата“ Мая Манолова, ревизията на Борисовата власт ще се задълбочи и още хора на висши държавни постове ще паднат в жертва.

 

В един от последните брифинги, които ГЕРБ незнайно защо започна да дава не просто всеки ден, а по няколко пъти на ден, Борисов реши да иронизира лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. И това вкупом с най-новите си партийни фаворити – шайка предатели от други демократични формации, и с един „наръч“ послушни репортери, които да му ръкопляскат, докато се вихри.

 

Улисан в оригиналничене, председателят на ГЕРБ прекрачи поредната морална граница, с което си докара вълна от ругатни и псувни, а не цунами от всенародна любов.

 

Подхванал „космонавтския тренд“ от Трифоновите проекто-приоритети,

 

Борисов се беше снабдил с първи страници от вестници и колажи, които хората му угодно изнамерили в социалните мрежи. За една от дебелашките му шеги срещу опонентите той дори размаха с усмивка колаж, за който е използвана снимката на загиналите астронавти от совалката „Колумбия“.

 

Явно никой от хората около бившия премиер (красиви и умни като хората на Христо Иванов, според иронията Борисова), нито пиарът му са предусетили предстоящия обиден гаф. Така на практика „Шоуто на Бойко“ се подигра с паметта на загинали хора. Което пък просто доказа, че и да си шоумен не е лесно. От всичко това скандал не произтече. Хората подюдюкаха един следобед в социалните мрежи. Нямаше извинение, нямаше обяснение. И никой не се сети да попита за това на следващия ден, когато – вече от сутринта – се излъчваше поредният епизод  на шоуто.

 

Драмата – нова и пак в центъра ѝ беше Борисов.

 

Основната сюжетна линия бе „Изчегъртват ме“.

 

А подгряващите от ранни зори бяха Тома Биков и Цветомир Паунов, които обвиниха ЦИК, че имала намерение нарочно да не уважи молбата на Борисов да не е депутат. После пък от комисията се усетили, защото „техен човек“, вече заклел се като кмет, не може да стане и депутат. Да, но случаят с човека-кмет (визира се избраника на ИТН в Благоевград) е малко по-различен. И ЦИК е в правото си да твърди, че избраните за депутати могат да се откажат само пред институцията, пред която се заклеват – парламента.

 

Следващото действие в шоуто бе с акцент – разпита на Борисов. Появилите се пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ негови симпатизанти и активисти на ГЕРБ

 

носят тениски с лика на партийния лидер и скандират името му.

 

(Гледайки тези кадри от международния обмен Ким Чен Ун в Северна Корея кротко попива сълзите си на умиление с българска „Белана“). От екрана се чуват  патетични възгласи на хора в защита на председателя Бойко (на това място Ким вече ридае съчувствено).

 

Човекът със сменени партийни приоритети – Гърневски от Пловдив, с апломб сравнява любимия си лидер със Стефан Стамболов, приравнява успехите на двамата и предрича като гадател, че на Борисов „някой му подготвя същата съдба“ като на Стамболов.

 

След „визитата му“ в Националната полиция експремиерът задоволи репортерското любопитство с обяснението – разпитвали го „за глупости от 2009 година“. Но не пропусна и темата за ЦИК.

 

Целта била да го оставят депутат, за да го унижават.

 

Маниакално прозрение! Очевидно да си депутат е унизително. Да се чуди човек защо тогава се е кандидатирал? И защо месеци наред троши народна пара и джипки, за да обикаля страната и да кандърдисва простите като него да гласуват за партийката Му?

 

За цялото си премиерстване – на пръсти се броят случаите, когато Борисов е стъпил в пленарната зала. Причината, видите ли: защото там щели да му правят „Народен съд“. Сега се оказва, че идеята да стъпи в парламента като народен представител, изпратен там от собствения си електорат, е унизителна. А истината е, че експремиерът е един комплексиран мъж, който ако не блести – по-добре да не свети! Но няма как да блести в парламент с по-умни от него люде.

 

Всичко по-ниско от премиер, каращ шоу на колела по магистралите, е унизително за Борисов.

 

Признава си, че е унизителна и работата на собствените му депутати, които бяха превърнали Народното събрание в придатък на партийната централа. А бившата шефка на парламента Цвета Караянчева претърпя чутовно унижение от едната простотия на собствения си лидер. И след като колегите ѝ отказаха да гласуват подадената от нея оставка – спестявайки й поне половин ден публично унижение – тя откровено призна, че в един момент искала да се метне от някоя канара в Родопите.

 

Е, вотът на 11 юли й осигури живот без нови унижение, така че… време е за пенсия!

 

Автор: Екип „Банкеръ“

 

Източник: „Банкеръ“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още