Бизнесмен със скандални разкрития за далаверите на Асен Балтов

Най-четени

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем,...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от...

Бизнесменът Борислав Василев е подал сигнал до прокуратурата за далавери в „Пирогов“, от които е персонално ощетен.

Пред Narod.bg предприемачът разкри, че вече е основен свидетел на държавното обвинение срещу безобразията, които съсипаха спешния институт по време на злополучното управление на едни от най-богатите реститути в София проф. Асен Балтов.

„Ще бъда основният свидетел на прокуратурата за далаверите на Асен Балтов. Аз съм потърпевш от тях, заведох съдебен иск за 200 000 лева срещу „Пирогов“, обясни бизнесменът пред репортер на Narod.bg.

В сигнала си до прокуратурата Борислав Василев описва схемата с кражби на пари покрай доставката на храни за пациентите в болницата. Той самият е собственик на фирма за хранене, но без никаква причина бил изгонен от Асен Балтов.

Причината станала ясно по-късно: шефът на „Пирогов“ набутал своя фирма, без да зачита закона и факта, че дружеството на Борислав Василев е спечелило обществена поръчка за доставка на храни в спешния институт.

Фирмата, набутана от Балтов, веднага започва да прави пари за сметка на здравето на пациентите – посинял кренвирш с хляб, кренвирш със зеле, старо сирене с хляб, сирене със сладко, кренвирш със сирене, такова става „менюто“ в „Пирогов“.

Така „сандвич” от суха филия и бучка старо сирене за жълти стотинки се отчита от проф. Балтов между 2 и 3 лева!

„Макар на пръв поглед да изглежда дребнаво да се хващаме за храната, това е илюстрация на здравната система“, коментира тогава д-р Стойчо Кацаров преди да стане служебен министър на здравеопазването.

Сега на ход е прокуратурата, която да извади целия алъш-вериш с нашето здраве на изчегъртания вчера Асен Балтов. Според източник на Narod.bg смяната на един доставчик на храна с друг става единствено след смяна на собствеността върху торба с пари, която отива като подарък за „големия началник“ в „Пирогов“.

Както Narod.bg първо съобщи, говори се за рушвет за колосалните 300 000 лева, който сигнал сега също ще бъде проверен.

По повод отстраняването от поста заради далавери за 1 милион лева, Балтов се възмути, че научил от медиите.

„Аз съм малко изненадан, защото снощи разбрах от медиите, че съм освободен. В съобщението се казва, че аз съм извършил нарушения и не съм си изпълнявал служебните задължения.

Това нарушение трябва да бъде доказано, а в момента имаме едни констатации, свързани с една проверка, приключила в понеделник. Ние бяхме запознати с нея и казахме, че ще възразим. Никой не ми се е обадил, никой не е съобщил на някого в администрацията на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, изложи се Балтов тази заран пред bTV.

„Извикани са новият директор, който е член на борда, и другите двама членове на борда, които са поставени в една стая и това се случва, а ние разбираме след това от медиите. Не съм аз този, който трябва да иска разговор със здравния министър. Редно е да бъдат доказани мотивите за това един човек да бъде освободен. Аз не съм този, който да гадае какви са причините“, посочи изританият професор.

„Смятам, че имаше един сценарий, който започна да се развива още когато министър Стойчо Кацаров зае поста на министър. Имаше една публикация в негов сайт, че някъде се е скрил милион и половина, който не е ясно къде е отишъл. Оттам започна всичко и започнаха проверки. Фиктивен прием на пациенти не е имало и няма никакво точене на Касата. Хората се опитват да бъдат манипулирани. УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ лекува своите пациенти без значение какво ни струва. Няма нито един фиктивен пациент.

Всички пациенти са имали пост-ковид проблеми.

Тази пътека, която е използвана, е именно защото те е било нужно да се лекуват. Техните констатации се състоят от сбора на всички пътеки. Ние ще обжалваме тези констатации. Имаме право на две инстанции да обжалваме в съда и едва след това болницата може да бъде осъдена да връща пари“, призна схемаджията в бяла престилка.

Асен Балтов категорично отрече да са карани пациенти да заплащат дейности, които са по Здравна каса. „Всички виждаха как работи УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Ние сме получили допълнителен ресурс за това, че хората работят в тези условия. Тези средства са отпуснати, но не защото УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е спирал да работи“, приключи пиар акцията си дискредитираният медик.

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Депутатите гласуваха единодушно за по-високи заплати на военните

Единодушно, със 195 гласа, парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Законопроектът е...

Атанас Запрянов: Ударът на Израел по Иран не застрашава страната ни

"Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху...

Депутатите гласуваха да са във ваканция преди изборите

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, решиха след двучасови спорове в пленарната зала депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Няма да...

Пламен Киров: Свалянето на служебно правителство не е невъзможно

Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не би трябвало да се случва, коментира преподавателят по Конституционно право и бивш конституционен съдия...

Внимание! Опасната борова процесионка атакува

За много сигнали за нашествие на опасни гъсеници у нас информира Нова тв. Насекомото борова процесионка предизвиква тежки алергични реакции, задушаване и дори смърт....

Вижте още