Лос Анджелис, Париж и Лондон в очакване на Оскарите тази нощ

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Звездите в киното се готвят за участието си на живо в 93-ата церемония за наградите „Оскар“. Тя ще се проведе от Лос Анджелис, Лондон и Париж, решиха организаторите на церемонията. Те поискаха номинираните да присъстват на едно от избраните места в различни точки на света, за разлика от виртуалните участия в церемониите за наградите „Златен глобус“, „Еми“ и БАФТА, съобщи Би Би Си.

С най-много номинации е „Манк“ – 10, но е малко вероятно да се сдобие с награди във водещите церемонии в неделя вечер. Вместо това се очаква „Земя на номади“, „Минари“ и „Ма Рейни: Майката на блуса“ да триумфират в основните категории.

Основните елементи на церемонията ще са в Лос Анджелис. Тази година тя се организира два месеца по-късно от обикновено, заради пандемията. В Лос Анджелис събитията ще се развиват на две места – гара Юниън Стейшън и театър „Долби“.

Номинираните британци ще се включат от кинотеатъра на Британския филмов институт в Лондон, а в Париж ще е другото студио за номинираните французи.

През февруари церемонията за наградите „Златен глобус“ се излъчваше от Ню Йорк и Лос Анджелис, но водещите и представящите наградите бяха в студио, а номинираните се включваха виртуално.

Организаторите на Оскарите държат на личното участие на живо и гарантират, че са положили всички усилия за безопасността на звездите.

Осем британци са номинирани в актьорските категории. Риз Ахмед получи първата си номинация за изпълнението на барабанист, който губи слуха си в „Без звуци в живота“.

Сър Антъни Хопкинс е номиниран за шести път в кариерата си за награда „Оскар“ за ролята си в „Бащата“. Хопкинс, който е на 83 години, е най-възрастният актьор, номиниран за най-добър актьор.

Гари Олдман е третият британец, който ще се конкурира с Ахмед и Хопкинс за „Оскар“ за най-добър актьор за превъплъщението си в „Манк“. Той триумфира в тази категория преди три години за ролята на Уинстън Чърчил в „Най-мрачният час“.

Кери Мълиган е номинирана за изпълнението си в „Момиче с потенциал“. Продукцията осигури на Емералд Фенъл номинации за най-добър филм, за най-добър оригинален сценарий и за най-добър режисьор. Мълиган ще мери сили с друга британка – Ванеса Кърби, номинирана за ролята в „Да намериш отново себе си“.

Оливия Колман ще се бори за „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля за „Бащата“ в конкуренцията на Мария Бакалова за „Борат 2“, Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“, Аманда Сайфред за „Манк“ и южнокорейката Юн Ю-джун за „Минари“.

Даниъл Калуя и Саша Барън Коен са номинирани съответно за изпълненията си в „Юда и черният месия“ и „Процесът срещу Чикаго 7“. Саша Барън Коен е сред номинираните и за най-добър адаптиран сценарий за „Борат 2“.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още