Индия строши рекордите за бързо строене на пътища

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

С изграждането на 2,5-километров 4-лентов бетонен път и 1-лентов 25-километров асфалтиран път Солапур-Биджапур в рамките на 24 часа, Индия постигна три световни рекорда. Това заяви министърът на автомобилния транспорт и магистралите Нитин Гадкари, цитиран от „Бизнес Стандарт“.

„Счупихме три световни рекорда този месец. Сега Индия държи световния рекорд за най-бързо строителство на пътища. Стигнахме до рекордите на Гинес, като построихме 2,5-километров 4-лентов бетонен път за 24 часа и 1-лентов 25-километров асфалтиран път Солапур-Биджапур в рамките на 24 часа“, каза Гадкари, докато откриваше естакадата Tedhi Pulia и полагаше основите на естакадата Khuram Nagar в Лакнау.

Освен това той каза, че политиката на 21-ви век е тази на напредъка и правителството ще изгради инфраструктура на стойност 111 лари крори през следващите пет години.

„Политиката на 21-ви век е тази на прогреса. Премиерът Нарендра Моди ни възложи мисия да направим така, че независима Индия да има икономика за 5 трилиона щатски долара“, каза той.

По-рано в четвъртък министерството на пътищата, транспорта и магистралите (MoRTH) в изявление информира, че строителството на националните магистрали е достигнало рекордните 37 километра на ден през 2020-21 година.

„Министерството е постигнало рекордното изграждане на 37 километра магистрали на ден през 2020-21 година, което е безпрецедентно“, се казва в него.

Освен това се казва, че през последните седем години дължината на националните магистрали се е увеличила с 50% от 91 287 км към април 2014 г. до 1,37 625 км към 20 март 2021 г.

„Това не би било възможно без отдадеността и работата в екип на длъжностните лица и другите заинтересовани страни. Тези постижения са безпрецедентни и нямат паралел в никоя друга държава в света“, каза Гадкари.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още