Определиха датите за матури на зрелостниците

Най-четени

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Проектът на заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за определянето на датите за държавните зрелостни изпити в 12-и клас, които са пожелание през сесията май-юни на учебната 2020/2021 година, е публикуван в сайта на МОН , съобщи 24 часа.

В проекта на заповедта, към който могат да се правят предложения до 5 май, се предвижда на 26 май от 8.00 часа да се състои държавният зрелостен изпит по желание – по английски език и по руски език. От 14.00 часа същия ден ще е матурата по желание – по физика и астрономия.

На 27 май от 8.00 часа са предвидени държавните зрелостни изпити по желание – по география и икономика, и по цикъла „Философия“. За 14.00 часа на 27 май е насрочена матурата по желание – по биология и здравно образование.

На 28 май от 8.00 часа е предвидена матурата по желание – по математика, а от 14.00 часа същия ден ще са матурите по немски език, по испански език, по италиански език и по френски език. Те отново са по желание на зрелостниците.

За 31 май от 8.00 часа е насрочен държавният зрелостен изпит по желание – по история и цивилизация, а от 14.00 часа – по химия и опазване на околната среда.

Учениците в 12-и клас имат два задължителни държавни зрелостни изпита. На 19 май ще се състои първият от тях и това е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 21 май е вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас, който е по предмет по избор на зрелостниците.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Вижте още