Цветанов и Вълнев: Има страхотна енергия за промяна на територията на област Русе

Най-четени

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният...

Надежда Йорданова: НС е във ваканция, но винаги може да се върне на работа

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не...

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време...

Председателят и зам.-председателят на ПП „Републиканци за България”, с кандидатите за народни представители от Русе откриха офиси на партията в Борово и Сливо поле.

По-късно в Две могили проведоха среща с кмета на общината  Божидар Борисов.

Впечатлението, с което останаха Цветанов и Вълнев е, че има страхотна енергия за промяна у хората и припознават Републиканци за България, като единствената алтернатива на статуквото на територията на област Русе.

Върховенството на закона е една от основите в секторните политики на Републиканци за България. Намаляването на политическата квота във ВСС, намаляване на мандата на главния прокурор и закриване на Специализирания съд, това са само част от решенията залегнали в управленската програма на партията.

„В последните две години виждаме системен подход за подчиняване на част от бизнеса. Ние категорично се противопоставяме, защото предприемачите, осигуряващи работни места трябва да бъдат подпомагани, а не спирани. Това става и чрез реално въвеждане на електронно управление”, каза Цветанов.

Поставяме си за цел в края на нашия мандат да осигурим електронно гласуване, защото това е единственото противодействие на контролирания вот и възможност всички българи по света да се възползват от конституционното си право. Затова призоваваме всички граждани да отидат да гласуват. Със създадения хаос в момента управляващите целят ниска избирателна активност. Обръщам се към всички русенци да бъдат смели, да бъдат активни. Не мога да повярвам, че съм принадлежал към партия, която в началото имаше идеи, плурализъм и никога не сме искали институциите да бъдат използвани за политически натиск. Русенци имат добрата алтернатива с „Републиканци за България”, каза Цветанов.

По думите му в условията на пандемия, малкият и средният бизнес се нуждаят от подкрепа и Републиканци за България ще им я осигури. За сегашната здравна криза той посочи персонално здравния министър и министър-председателя, който му е разпореждал какви мерки да се вземат.

След изборите Републиканци за България ще предложи актуализация на бюджета, защото приходната част е намаляла, а разходната се увеличава безконтролно.

Цветанов изрази мнение, че противопоставянето между институциите на трябва да спре, затова ще предложат свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. „Необходим е политически консенсус за излизане от кризата”, смята председателят на Републиканци за България.

„Българското правителство знаеше, че има проблем с организирането на изборите, точно затова неглижирането на Консултативния съвет при президента и тази конфронтация в момента обричат демокрацията в страната. С ниската избирателна активност те искат да си гарантират статуквото”, допълни зам.-председателят Вълнев.

Според него държавата трябва да се погрижи за дребния и средния бизнес, който е гръбнакът на българската икономика. Именно затова и партията предлага въвеждането на патентен данък за малкия бизнес.

„Не може в едно кафе, с две маси в някое село, да влизат данъчни и да му пречат да работи. Плаща си патента в началото и работи спокойно”, заяви Вълнев.

Зам.-председателят е на мнение, че плоският данък трябва да остане, защото това е добро условие за външните инвеститори. Трябва обаче да се подобри цялостният бизнес-климат.

„Държавата трябва да помага и да насърчава по всякакъв начин външните инвеститори, което няма как да стане със сегашните управляващи”, каза още Павел Вълнев.

По-късно към русенския отбор на Републиканци за България се присъедини и волейболистът и водач на 25 МИР-София Боян Йорданов. Когато работата и спортът вървят ръка за ръка, успехът е гарантиран.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният...

Надежда Йорданова: НС е във ваканция, но винаги може да се върне на работа

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации...

Ангел Кунчев: При епидемията от коклюш мерките няма да са толкова строги

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на COVID пандемията, каза в...

Коментар: Външно не е за аматьори

МвнР не биваше да се оставя в ръцете на счетоводител одитор, пък бил той и служебен премиер. Дипломацията е твърде важна работа, за да...

Директорът на ФБР: „ТикТок“ е проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение "ТикТок" е проблем за националната сигурност на САЩ, предаде Франс прес. Рей направи това си изявление...

Вижте още