Продават на търг болницата в Бобов дол, 9000 души от години без здравни услуги

Най-четени

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч....

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори...

Единственият медицински център в община Бобов дол може да бъде закрит. От години 9000 души, които живеят в община Бобов дол, нямат болница. Сега сградата, в която се помещава Центъра за спешна помощ, са обявени на търг за продажба. Председателят на Общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова ще свика извънредно заседание в търсене на вариант да спаси центъра, съобщи БНТ.

В града няма друга сграда за медицински нужди. За търга на помещенията медиците разбират случайно. За да спаси фунционирането на Спешния център, Общината ще търси разрешение за участие в търга.

Д-р Денчо Димитров, който завежда филиала за Спешна помощ в Бобов дол, каза, че обявата за търга е била поставена на входа на бившата болница, без да бъде уведомен никой от Центъра за спешна помощ.

„Казусът е и интересен, и грозен, защото това е едно звено, което осигурява медицинската помощ в общината, и би трябвало поне да бъдем уведомени“, коментира д-р Димитров.

Според кмета на Бобовдол Елза Величкова до този казус се е стигнало след затварянето на болницата. С болничното имущество в момента се разпорежда синдик.

„В общината се получи писмо от синдика – можехме да реагираме, да извикаме извънредна общинска сесия, общината е длъжна да участва в търга, ние нямаме болница, задължително е да се запази спешния център. Това е крайно необходимо за жителите на община Бобовдол“, каза Величкова.

Помещението е пуснато на търг с други помещения – котнелно, подземни помещения. Изпратено писмо до МЗ и е уведомен Центърът за спешна помощ в Кюстендил, за да обсъдят какво ще се случи със спешния център.

В условията на пандемия от коронавирус Бобов дол е една от общините, която не разполага с работеща болница. В Бобов дол няма и лаборатория за PCR изследване.

Хората, които имат здравословни проблеми, могат да се обърнат към малкото на брой лични лекари или към спешния център в града. Ако се нуждаят от болнично лечение, жителите на общината са принудени да пътуват до Дупница и Кюстендил.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър...

България вече е в предизборна кампания

От полунощ официално започна предизборната кампания за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Тя ще продължи до 24:00 ч. на 7 юни.  Във връзка с...

Вижте номерата на партиите в бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия изтегли в сряда номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори...

Вижте събитията, с които отбелязваме Деня на Европа днес

Редица инициативи ще се състоят в страната по повод днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва съгласно Постановление 54 на Министерския съвет...

AstraZeneca изтегля от световния пазар ваксината си срещу Covid-19

Ваксината на AstraZeneca срещу Covid-19 Vaxverzia ще бъде изтеглена от световния пазар. От вчера ваксината не е разрешена за употреба в Европейския съюз, след...

Вижте още