Израелски генерал убеден, че Тръмп знае за съществуването на извънземните

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Бивш израелски шеф по космическата сигурност заяви, че земляните са били в контакт с извънземни от „галактическа федерация“.

„Неидентифицираните летящи обекти не са поискали да афишират, че са тук. Човечеството все още не е готово“, каза Хаим Ешед, бивш ръководител на космическата дирекция на израелското министерство на отбраната, пред израелския вестник „Едиот Ахаронот“.

Уважаван професор и пенсиониран генерал, Ешед каза, че извънземните са еднакво любопитни към човечеството и се стремят да разберат „тъканта на Вселената“.

Ешед каза, че между видовете са подписани споразумения за сътрудничество, включително „подземна база в дълбините на Марс“, където има американски астронавти и извънземни представители.

„Има споразумение между правителството на САЩ и извънземните. Те подписаха договор с нас да правим експерименти тук“, каза той.

Ешед добави, че президентът Доналд Тръмп е бил наясно със съществуването на извънземните и е бил „на ръба да разкрие“ информация, но е помолен да не го прави, за да предотврати „масова истерия“.

„Те чакат човечеството да се развие и да достигне етап, в който ще разберем като цяло какво е Космоса и какво представляват космическите кораби“, каза Ешед.

„Въпреки че все още не сме открили признаци на извънземен живот, НАСА изследва Слънчевата система и извън нея, за да ни помогне да отговорим на основни въпроси, включително дали сме сами във Вселената“, заяви говорител на НАСА в изявление за NBC News.

Идеите на Ешед са изложени по-подробно във „Вселената отвъд хоризонта – Разговори с професор Хаим Ешед“ от Хагар Янай, публикувана през ноември.

Ешед, който ръководеше изстрелването на многобройни израелски сателити в космоса, каза, че говори едва сега, защото нагласите се променят и хората изглеждат по-възприемчиви.

„Ако преди пет години бях излязъл с това, което казвам днес, щях да бъда хоспитализиран“, каза Ешед. „Днес вече говорим по различен начин. Няма какво да губя. Получих степени и награди, уважаван съм в университетите в чужбина.“

През май Тръмп заяви: „Космосът ще бъде бъдещето както по отношение на отбраната, така и по отношение на нападението. Сега сме лидерът в Космоса“, тъй като му беше връчено официалното знаме на новосъздаден военен клон, Космическа сила.

Фокусът му, заедно с космическото командване, е върху Космоса като военен домейн за САЩ, включващ сателити и комуникации и фокус върху геополитиката на нов терен.

Коментарите на Ешед веднага породиха шеги и теории онлайн. В Twitter са създадени поне половин дузина акаунти, които се позовават на представители на земята от „Галактическата федерация“.Други потребители са поискали преференциално третиране и срещи с отвъдната група.

 

Превод и редакция: ГЛЕДНА ТОЧКА

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още