Отровното трио планира 70% граждани в листите за изборите

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Отровното трио, което организира протестите срещу правителството, има намерения да работи съвместно с „Демократична България“, „Изправи се.бг“ на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов за общо явяване на следващите парламентарни избори. Това заявиха пред „Дарик радио“ неговите членове Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов.

Те уточниха, че няма да правят партия, а ще се използва регистрацията на друга партия. Условие за съвместна работата за триото е 70% от хората в листите за депутати да са граждани, а не политици.

От триото искат от бъдещите си партньори да заявят, че са за честни избори и да обявят с кого биха се коалирали, ако влязат в парламента. Друго условие е деклариране на бъдеща съвместна работа за промяна, каза Велислав Минеков.

Също по „Дарик радио“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че за момента няма разбирателство за съвместни действия с „Отровното трио“. „Безпокои ме, че виждаме поредната ситуация, при която някой иска да бъде обединител и това създава разделение. Ако някой иска коалиция, то трябва да конкретизираме исканията си. Искането е добронамерено, но трябва да подходим по-сериозно“, коментира Иванов.

До момента „Отровното трио“ има договорка за съвместни действия за изборите само с „Изправи се.бг“. Днес пред „Дарик радио“ Манолова обяви, че официално споразумението с „Отровното трио“ за общо явяване на изборите ще се подпише следващата седмица. „Други стъпки са общо наблюдение на изборите и паралелно преброяване, така че заедно да си пазим изборите и с партията на Слави Трифонов. Надявам се, че ще имаме общи действия и преди изборите, но е важно и споразумение за ценностите и приоритетите след изборите, за да има критично мнозинство в следващия парламент“, допълни тя.

Всякакъв вид дистанционно гласуване е тежка заплаха за управляващите, каза още Велислав Минеков. Според него, въведе ли се то, парламентът няма да е този, който е сега, най-малкото заради гласовете на българите в чужбина.

Минеков отрече слуховете, че може да напусне триото, заради решението за съвместна работа с движението на Мая Манолова.

Николай Хаджигенов се обяви за избори на възможно най-близката дата, ако епидемиологичната обстановка го позволява. Арман Бабикян е по-скоро за избори през април, за да бъде активността по-висока.

Според него трябва да се отмени изискването към партиите да предоставят определен брой подписи, за да се регистрират за изборите, защото това носи риск от разпространение на заразата. Бабикян обобщи, че протестите са свършили всичко, което са можели и сега остава другата стъпка – избори.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още