Волен отново предизвика фурор с нахлуването си в I РПУ в София – кога да го очакваме в Банкя, на „К. Андреево“ и Сараите

Най-четени

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

260 000 достигнати т.е. видели го на стените си. 158 000 гледания т.е. отворили дори за малко излъчването. 1800 коментара. Това е статистиката за живото излъчване на Actualno.com, показващо нахлуването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров в I РПУ в София. Всичко това не са окончателни числа, те продължават да се увеличават. 

Защо Сидеров влезе там и счупи стъкло? Заради случая с убитите две момичета при катастрофа на бул. „Черни връх“. Този случай стана поредна еманация на липсата на контрол и справедливост в България, защото в него беше намесено и името на полицай(ка) с огромни подозрения, че е помагала на основния заподозрян Георги Семерджиев.

Много от коментарите при нахлуването на Сидеров бяха в стил: „Може да е Волен, ама е прав“. Това всъщност е заблудата, заради която 30 години ни водят за носа – когато стане напечено, да ни пробутват пионки и дребни рибки и да представят цацата като кит, за да ни разсеят. Има си и българска кинокласика по въпроса: Кит!

 

Вчера, 10 юли, ръководството на БАБХ изнесе подробна пресконференция, над 1 час, как 9 години през границата ни с Турция са минавали без проблем тонове и тонове храни с пестициди. Колко хора прочетоха за това, няма да казвам. Колко точно пресолени с пестициди са въпросните храни, само Господ знае – и Аллах. Къде точно са отишли и кой ги е хапнал сладко-сладко – също.

Инструментът на Господ в България сега трябва да вземе отношение. Ще си позволява обаче да направя прогноза – той ще придреме и това. Лято е, отпускарски сезон. Оправдание винаги ще се намери.

Двете загинали момичета са само видимото от айсберга. При толкова време и такова количество минали храни, колко хора са се разболели и загинали само можем да предполагаме. И всичко това показва размерите на трагедията.

Само че тези размери остават невидими. Два трупа се виждат и осъзнават, стотици и хиляди – не. Като с Ковид – 37 000 умрели няма как да ги видиш, че да се стреснеш. Двама можеш. Можеш и да видиш Волен Сидеров, който търси справедливост. Търси я точно в деня, в който на практика стана ясно, че ще има нови избори. И къде я търси – на гише „Справки“ в РПУ-то.

Именно на изборите вече оправдание няма – за късогледството и глупостта. За липсата на дори грам мисъл как например като люскаш пестициди, после по-лесно умираш, независимо каква болест те атакува. И за липсата на мисъл кой в крайна сметка е отговорен за това. Кой беше на власт най-дълго между 2013 и 2021 година? И кой сега все пак прави нещо – докато не го сменят утре-вдругиден. И тогава пак ще дойде някой като Волен да тропа и да чупи там, където всъщност няма кой да отговори. Защото работещият на гише „Справки“ не назначава работещи като полегнали полицайки, не ги покрива като свидетели и ушенца, не ги ползва „да удари този, да опраска онзи“ – правят го едни други хора от едни други места.

Между другото, преди 2 години имаше шумен арест на началника на дирекция „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков. Той не влезе в ареста дори. Прокуратурата кога смята да вкара в съда този случай и да чуем нещо като осъдителна присъда? Волен ще ходи ли да пита Иван Гешев за това?

Сега поне схващате ли повече защо съдебната реформа е първото и най-важно нещо, за да може да тръгнем по пътя към по-добрия живот?

 

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Вижте още