Николай Милчев: Третата световна война е факт, Бог да е на помощ на мира

Най-четени

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си...

Снощи стоях по нощите да следя срещата на Путин с Макрон в Кремъл. Гледам и кадри, които Руската телевизия излъчва от Украйна. Бабички и деца с дървени автомати се учат да стрелят по руския враг. Провеждат се учения и в тях са се омесили истински украински войници с цивилно население. Едните с истински автомати, другите – с дървени, и стрелят. Изнасят се даже учебно ранени и убити.

Следват други кадри от спортни състезания, при които фенове скандират ужасяващи патриотични текстове и пеят: Убий московеца, убий, а после бързо го заравяй!

От наша – от натовска страна, с месеци се показва обратното – побеснял и неадекватен Путин, който всеки момент ще нападне Украйна, струпани руски войски по границата, учения на стотици хиляди войски в Беларус.

Чух за пресмятания, че още в първите дни от нахлуването на Русия в Украйна цивилните убити ще бъдат поне петдесет хиляди, че руснаците ще влязат в Киев за 48 часа, а президентът на Щатите Байдън заяви, че всичко зависи от това, как ще се събуди сутринта Путин.

Това вече не е пропаганда – това е война. Абсолютна война, която е в бъдещето, в гените ни и в поколенията.

Дали тази война ще стане гореща, или ще се размине с дрънкане на оръжие, е отделен въпрос. Но и от едната, и от другата страна е пълно с поразени мозъци, с психически травми, с изгорени мостове, връзки и любови, с поразена култура и история. На тяхно място са посети омраза и огън. На тяхно място е нищото.
Живеем непоносимо, жестоко и убийствено. Непоносимо е да се мразим, жестоко е да сме разделени, убийствено е да продължаваме така.

Поляци срещу руснаци, руснаци срещу украинци, руснаци срещу американци, американци срещу китайци и руснаци, македонци срещу българи, българи срещу македонци и сърби – всички срещу всички. И всички сме светци, до един. И истината ни е в джоба.

Страхотна цивилизация си причинихме в началото на 21 век, няма що – да треперим дали няма да изгинем.

Войната ни изпепели, а ние чакаме да почне. И ще е така, докато някои си натъпчат бездънната гуша с още милиарди, а други се навластват в разврат, диктат, лъжи и сенилност.

Бог да е на помощ на мира, дето го няма и не го е имало…

Автор: Николай Милчев, Фейсбук

Източник: Frognews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Радев към Силяновска: България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни...

Вижте още