Цветан Цветанов: Всеки трябва да осъзнае важността да гласува, за да не бъде оставена страната ни в този хаос

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Всички политически формации, участващи в предизборната надпревара заявяваха, че може би ще се създаде  хаос на вота, защото правителството не предлагаше решения, макар за всички да беше ясно, че ще има пандемия и нов локдаун. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаването „Денят ON AIR” по  BGonAir.

По думите му ситуацията бе неглижирана от управляващите, не се предложи никакъв протокол за провеждането на изборите и особено за хората, които са карантинирани.

„Сега, когато сме в локдаун е абсурд всички карантинирани да могат да гласуват“, каза Цветанов.

Той сподели впечатления от многобройните си срещи в страната и заяви, че хората са объркани от непоследователността на мерките.

„Представителите на семейния и малък бизнес се оплакват от липса на подкрепа. Хората не знаят ще могат ли да получат здравни грижи ако изпаднат в критична ситуация и никой не вижда хоризонт и перспектива за личната си и професионална реализация“, коментира председателят на Републиканци за България.

„Ние призоваваме хората да гласуват. Всеки един човек трябва да осъзнае важността на своя глас, а не да оставя страната на случайността и на този хаос, който е в рамките на година и половина. Виждаме, че не могат да се справят“, каза той за управляващите и в отговор на въпрос това ли ще е най-ниската избирателна активност по време на парламентарен вот.

„Убеден съм, че Републиканци за България ще влезем в Народното събрание“, заяви Цветанов и даде пример с това, че само подписите, събрани за регистрация на партията за участие във вота бяха над 31 хиляди. „За да имаме тези проценти, които в момента ни дават социолозите, значи да имаме 13 до 20 хиляди гласа, а това е смешно“, категоричен бе той.

„Ние сме млада формация, но за шест месеца успяхме да изградим структури и да имаме хоризонтално покритие във всички области в страната“, припомни още Цветанов и сподели, че със зам.-председателя Павел Вълнев вече са обиколили страната няколко пъти, за да се срещат и разговарят с предприемачи, работодатели, граждани и симпатизанти по места.

„Вслушваме се и в нашите структури в страната, структурите бяха тези, които определиха водачите на листите и самата подредба на листите. Ние сме една от малкото партии, явяваща се на изборите с местни хора, които познават регионите си. Виждам го ежедневно на всички срещи“, заяви Цветан Цветанов.

„Много важно е една партия да бъде независима и да получава подкрепа от достойни българи“, каза Цветанов при въпрос за финансирането на ПП „Републиканци за България“. „Имам наблюдения от начина, по който Павел Вълнев беше направил медиен проект и всички журналисти, работили там могат да кажат, че в нито един момент не е имало някакво ограничение. По същия начин е и в партията“, категоричен е Цветанов.

„Аз съм участвал в управлението и не мога да бягам от моята биография, но мога да кажа, че като кандидат и избиран от Великотърновския район, винаги съм изпълнявал функциите си. За политиките, които съм реализирал и срещите, които съм имал с хората – оценката ще бъде дадена на предстоящите избори. А дали се чувствам част от статуквото – чувствам се част от процес в началото, когато ГЕРБ стартира и бях в изпълнителната власт. Но в последните две години не мога да се чувствам част от нещо, което превърна страната ни в една зависима държава от чужди интереси и държава, която днес няма медийна свобода“.

„Промяна ще направим с екипа, с който сме заедно в Републиканци за България“, категоричен бе председателят на партията Цветан Цветанов.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още