Италианският военен станал руски шпионин заради пари

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Задържаният вчера заради шпионаж в полза на Русия италиански военен, не успявал да покрива разходите си със заплатата, разказва неговата съпруга в интервю за в. „Кориере дела сера“.

Заплатата му била 3000 евро и с нея той не е успял да издържа четирите си деца и четирите си кучета. Освен това военният имал и ипотечен заем, като вноските по него всеки месец били 1200 евро, казва Клаудия Карбонара, съпругата на Валтер Биот, който бе арестуван, докато предаваше класифицирани документи на руски офицер в замяна на 5000 евро.

„Той беше отчаян. Отчаян за нашето бъдеще и за бъдещето на нашите деца. Валтер беше в криза от известно време. Той се страхуваше, че няма да може да покрие всичките ни разходи. Заради Ковид, ние обедняхме“, заяви Карбонара, която е психотерапевтка, специализирана в терапия на двойки в криза.

„Само ако ми беше казал, какво мисли да направи, щяхме да го обсъдим, щях да го разубедя. Но той е взел това решение сам. Не успявам да се свържа с него. Не успявам дори да му намеря адвокат“, казва Клаудия Карбонара.

Според разкази на негови колеги Валтер Биот, 56-годишен капитан на фрегата, работил в генералния щаб на въоръжените сили в Рим, е имал нужда от пари и това е било известно.

„Руснаците трябва да са се възползвали от неговите слабости, от неговите лични проблеми“, казва негов колега, който го познава добре.

„Това, което той е направил, е много сериозно заради сигурността на страната и на НАТО. И ако той наистина се е продал, той няма извинения и е съсипал живота си. Той рискува да получи най-малко 15 години затвор“, каза още колегата на задържания за шпионаж италиански военен.

Валтер Биот е започнал кариерата си във военноморските сили, а после чрез вътрешен конкурс е станал капитан на фрегата, преди да премине към щаба на военноморските сили и да отговаря за връзките с медиите. От 2010 до 2015 г. той е бил част от канцеларията на министъра на отбраната, преди да се озове в генералния щаб на въоръжените сили.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още