След бурята в Хасково: Метален покрив в двора на училище и изкоренени дървета

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Mетален покрив от близка сграда в двора на училище и рухнала огромна топола на кръстовище. Това са част от последиците след силната буря в Хасково. Получени са десетки сигнали за паднали дървета и билбордове. Цяла нощ в града е вилнял изключително силен вятър. Скоростта му е била около 100 км/ч.

Рухналата топола затвори частично движението на едно от най-натоварените кръстовища в Хасково до Зеленчуковия пазар – на булевардите „България“ и „Съединение“, предаде БТА. По данни на очевидци, около 15-метровото дърво е рухнало малко след 7 часа сутринта днес. За щастие в този момент на пътното платно на бул. „България“, което е с блокиран трафик в посоките северозапад и запад, не е имало автомобили. Пешеходка наблизо се е отървала с уплаха.

Източник: Xnews

Вследствие на вятъра се е срутил и метален покрив. Той е от близка сграда, прелетял е няколко метра и е паднал в двора на училището. При инцидента няма пострадали.

Предстои службите да започнат работа по разчистването и да се установи дали е имало проблем със самия покрив или действително единствено силният вятър е виновник за случилото се.

Рязкото влошаване на времето – валежите от дъжд, преминали в сняг, и силният вятър със скорост 41 километра в час, предизвика скъсване на електропроводи и села в Добричка област са без ток, съобщиха от пресцентъра на областната управа. С прекъснато ел.захранване са Сенокос, Дропла, Пряспа, Кремена, част от село Змеево – всички в община Балчик.

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов, който оглавява и областния щаб за сигурност, апелира да не се предприемат пътувания в региона, ако не са наложителни.

Синоптичната прогноза на НИМХ предупреждава за опасно време и днес. Жълт код за силен вятър е в сила за 22 области на страната, а за сняг и вятър в 6.

Предупреждението за вятър е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, София област и град, Благоевград, Кюстендил и Перник.

В тези области ще духа силен северозападен вятър със средна скорост 14-19 m/s и пориви до 25 m/s. Вечерта ще започне да отслабва.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още