Цветанов след срещата с Радев: Настояваме за ротация на всички директори на ОДМВР

Най-четени

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в...

Председателят на ПП „Републиканци за България“ отговори на журналистически въпроси след срещата на представители на формацията с президента Румен Радев.

Цветан Цветанов изрази отново притеснението си от липсата на единен здравен протокол за начина на провеждане на изборите, както сподели и предложението си за ротация на всички областни директори на МВР по време на изборния процес, което, според него, също ще предотврати манипулации.

Цветанов заяви, че равнопоставеността на всички партии е задължителна при участието им в обществените медии по време на предизборната кампания и изрази съгласие с предлагане от някои политически сили удължаването на изборния ден. Според него гласуването в 2 или 3 дни е неприемливо, защото това също може да доведе до опорочаване.

Председателят на „Републиканци за България“ изрази и готовност за избори на 28 март, но подчерта, че може да се наложи отлагане, тъй като изпълнителната власт не е готова с организацията по тяхното провеждане.

Когато властта убеди гражданите, че е готова за изборите, тогава ще е добре да се говори за дата, каза Цветанов и отново добави, че все още не видял здравен протокол за провеждането на вота.

В момента има условия на пандемия и невъзможност да бъдат проведени избори и разкриване на секции извън консулските и дипломатическите представителства в чужбина, посочи Цветанов и настоя гласуването по пощата да бъде само в чужбина.

Според него в момента правителството не е готово за изборите и заради липсата на комуникация на външно министерство с другите държави, където има българска диаспора. За това предложението на Републиканци за България е да направят консултации за едно ускорено променяне на законодателството и подзаконовите нормативни уредби, за да има достатъчно информираност.

Относно ситуацията в Сандански и ваксинираните съветници той заяви:„Това е още едно доказателство за неспособността на изпълнителната власт да спазва дори своите разпореждания“.

Сигналът за това, че ваксина в южната община се поставя привилегировано на хора, които не са на първа линия в борбата срещу COVID-19, дойде именно от партията на Цветанов, а видеоклип на местна медия буквално взриви социалната мрежа Фейсбук.

„Местната власт направи всичко възможно, за да не се съобрази със заповедта на министъра на здравеопазването и да започнат привилегировано ваксиниране на хора, които смятат, че трябва да бъдат първи ваксинирани, а не тези, които действително са на първа линия“, посочи Цветанов.

„Станахме свидетели на гръмките обещания за готовността на страната на посрещне втората COVID-вълна, но хаосът е огромен и точно за това сме притеснени за предстоящите парламентарни избори и липсата на здравен протокол“, допълни още той.

По случая вече е разпоредена проверка от здравния министър проф. Костадин Ангелов.

6 Коментари

  1. Няма съмнение, че г-н Цветанов разбира от избори. Така че ще добре президентът да възприеме предложенията на Републиканци и да настоява за прилагането им по време на изборите.

  2. То, много смисъл от ротации няма, или по-скоро, да ги ротират по затворите в страната…

  3. Нека само уточним, че става дума за гласуване по пощата за българите в чужбина, а не за карантинираните. Това е важно уточнение, защото с темата вече се спекулира…

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Радев към Силяновска: България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни...

Валентин Мундров: Няма да има проблеми с машинното гласуване

Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза в предаването "Събуди се" по Нова ТВ служебният министър на електронното управление Валентин Мундров....

Вижте още