Цветанов след срещата с Радев: Настояваме за ротация на всички директори на ОДМВР

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Председателят на ПП „Републиканци за България“ отговори на журналистически въпроси след срещата на представители на формацията с президента Румен Радев.

Цветан Цветанов изрази отново притеснението си от липсата на единен здравен протокол за начина на провеждане на изборите, както сподели и предложението си за ротация на всички областни директори на МВР по време на изборния процес, което, според него, също ще предотврати манипулации.

Цветанов заяви, че равнопоставеността на всички партии е задължителна при участието им в обществените медии по време на предизборната кампания и изрази съгласие с предлагане от някои политически сили удължаването на изборния ден. Според него гласуването в 2 или 3 дни е неприемливо, защото това също може да доведе до опорочаване.

Председателят на „Републиканци за България“ изрази и готовност за избори на 28 март, но подчерта, че може да се наложи отлагане, тъй като изпълнителната власт не е готова с организацията по тяхното провеждане.

Когато властта убеди гражданите, че е готова за изборите, тогава ще е добре да се говори за дата, каза Цветанов и отново добави, че все още не видял здравен протокол за провеждането на вота.

В момента има условия на пандемия и невъзможност да бъдат проведени избори и разкриване на секции извън консулските и дипломатическите представителства в чужбина, посочи Цветанов и настоя гласуването по пощата да бъде само в чужбина.

Според него в момента правителството не е готово за изборите и заради липсата на комуникация на външно министерство с другите държави, където има българска диаспора. За това предложението на Републиканци за България е да направят консултации за едно ускорено променяне на законодателството и подзаконовите нормативни уредби, за да има достатъчно информираност.

Относно ситуацията в Сандански и ваксинираните съветници той заяви:„Това е още едно доказателство за неспособността на изпълнителната власт да спазва дори своите разпореждания“.

Сигналът за това, че ваксина в южната община се поставя привилегировано на хора, които не са на първа линия в борбата срещу COVID-19, дойде именно от партията на Цветанов, а видеоклип на местна медия буквално взриви социалната мрежа Фейсбук.

„Местната власт направи всичко възможно, за да не се съобрази със заповедта на министъра на здравеопазването и да започнат привилегировано ваксиниране на хора, които смятат, че трябва да бъдат първи ваксинирани, а не тези, които действително са на първа линия“, посочи Цветанов.

„Станахме свидетели на гръмките обещания за готовността на страната на посрещне втората COVID-вълна, но хаосът е огромен и точно за това сме притеснени за предстоящите парламентарни избори и липсата на здравен протокол“, допълни още той.

По случая вече е разпоредена проверка от здравния министър проф. Костадин Ангелов.

6 Коментари

  1. Няма съмнение, че г-н Цветанов разбира от избори. Така че ще добре президентът да възприеме предложенията на Републиканци и да настоява за прилагането им по време на изборите.

  2. То, много смисъл от ротации няма, или по-скоро, да ги ротират по затворите в страната…

  3. Нека само уточним, че става дума за гласуване по пощата за българите в чужбина, а не за карантинираните. Това е важно уточнение, защото с темата вече се спекулира…

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още