Решават до месец как ще се проведе Евровизия 2021

Най-четени

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

До месец се очаква да има яснота по въпроса как ще се проведе Евровизия 2021 на фона на световната пандемия. Това обявиха от организаторите на конкурса в социалните мрежи, като уточниха, че първите решения ще станат факт до „4-5 седмици“.

Домакин на Евровизия 2021 е отново Ротердам, който трябваше са посрещне музикантите на Стария континент още миналата година. Към момента противоепидемичните мерки, които действат в Нидерландия, забраняват провеждането на масови събития. Срокът, до който те са в сила, е до 19 януари, но не е изключено да бъде удължен.

Припомняме, че Европейският съюз за радио и телевизия стигна до 4 възможни сценария за провеждането на най-големия песенен конкурс в света. Първият – традиционният вариант, предполага провеждане на музикалното състезание в зала Ahoy в Ротердам, където ще присъстват публиката и журито. В този случай всички участници ще могат да посещават и други прояви в града.

Вторият вариант въвежда някои ограничения: в залата ще се спазва социална дистанция, ще бъде орязан броят на международните делегации и представители на медиите. Рестрикциите ще важат и за другите градски мероприятия.

Според третия сценарий участниците в конкурса, които не успеят да пристигнат лично в Ротердам заради затворени държавни граници вследствие на пандемията от коронавирус, ще получат възможност да се включат дистанционно, макар да се намират в родината си.

Четвъртият вариант за провеждане на Евровизия 2021 предвижда изцяло онлайн формат на конкурса, при което ще бъдат отменени и всички съпътстващи го събития в Ротердам.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Вижте още