Пожар напълно унищожи завода за отпадъци край Пловдив

Най-четени

Loading

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово. Пожарът е вече локализиран, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят, съобщи БНР.

Пламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара, при гасенето са пострадали и двама огнеборци.

Заради догарянето на огнищата продължава над района продължава да се носи дим, но вече не толкова гъст. Вятърът го разнася в посока Пловдив. Пътят към Царацово, отбивка от пловидвското Голямоконасрско шосе, е отворен още вчера.

Станциите не отчитат замърсяване на въздуха, съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева и допълни, че замерванията ще продължат през целия ден.

Пожарът засегна и намиращата се до предприятието фирма за международни превози, където изгоряха три ТИР-а. Двама пожарникари пострадаха леко. Единият е бил прегледан и освободен за домашно лечение с леки изгаряния, другият е с контузия на крака.

Тепърва ще се разследват причините за пожара.

Двама пожарникари са пострадали при пожара, съобщиха за БТА от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Свети Георги“, където са били приети.

Единият от огнеборците е прегледан и освободен за домашно лечение с леки изгаряния. Другият все още изчаква допълнителни изследвания, тъй като травмата му не е от самия пожар.

Пожарът избухна вчера малко след 18:00 часа. В борбата с огъня се включиха 12 екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От МВР съобщиха, че няма опасност за близките населени места.

Поради мощната конвекция димът се вдигна високо в посока Пазарджик, като гъстите облаци дим се забелязваха от Пловдив. Екип на Сектор „Специализирани оперативни дейности“ (СОД) прави замерване на въздуха по дирята на облака, но към момента няма отчетени опасни концентрации.

От Областната дирекция на МВР информираха, че районът около пожара е отцепен от полицейски автопатрули, които останаха там и през нощта.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кой победи в първия дебат между Тръмп и Харис?

В първия дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис се коментираха много от важните за американците теми - инфлацията,...

Вижте още