Стрелба по Доналд Тръмп

Най-четени

Loading

Няколко изстрела бяха произведени по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс, като се позова на видео от събитието. Окървавeният кандидат-президент беше откаран светкавично в болница. Тръмп е добре и е в безопасност, съобщиха по-късно от Сикрет сървис. Един човек, присъствал на събитието е убит, друг е в критично състояние, а стрелецът е мъртъв, съобщи репортер на „Вашингтон пост“, позовавайки се на окръжен прокурор на Бътлър – градът, в който се провеждаше митингът на Тръмп. 

Видеозапис показва как кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е ескортиран към кола от агенти на Сикрет сървис и полицаи. Вижда се как той размахва юмрук във въздуха, докато влиза в автомобила.

Видеото показва кръв по ухото на Тръмп и снайперисти на покрива в близост до сцената, на която е стоял кандидатът за президент.

Асошиейтед прес информира, че след стрелбата Тръмп е отведен бързо от сцената на митинга в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп показваше таблица с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват трясъци. Видя се как той протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв, съобщават АП и БТА.

Той бързо се скри, докато агенти от охраната му нахлуха на сцената, а от тълпата се разнесоха писъци. Силните трясъци продължиха, докато агентите се грижеха за него на сцената.

Кортежът му напусна събитието и го откара в болница.

Сикрет сървис: Доналд Тръмп е в безопасност

Доналд Тръмп е в безопасност, обяви Сикрет сървис след инцидент на негов митинг в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс. Специабната служба съобщи, че са приложени мерки за защита на кандидата за президент на САЩ на Републиканската партия.

В съобщение в платформата „Екс“ Сикрет сървис информира, че води активно разследване.

В изявление от предизборния щаб на Тръмп бе съобщено, че той е добре, след като бе изведен бързо от сцената на митинг в Бътлър, Пенсилвания, заради както изглежда изстрели, които се чуха в тълпата, информира Асошиейтед прес.

„Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние“, се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. „Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно“.

Полицията започна да освобождава панаирното градче малко след като Тръмп напусна сцената. Местните полицаи заявиха, че това е местопрестъпление.

Самият Доналд Тръмп каза, че е добре, докато го преглеждат в медицинско заведение, предаде малко по-късно Асошиейтед прес.

 „Вашингтон пост“: Има загинал на митинга

Един човек, присъствал на митинга на Доналд Тръмп в Пенсилвания е убит, а стрелецът е мъртъв, съобщи репортер на „Вашингтон пост“ в социалната мрежа „Екс“, предаде Ройтерс. Журналистът се позовава на окръжен прокурор на Бътлър – градът, в който се провеждаше митинга на Тръмп.

Друг човек е в критично състояние, съобщава още журналистът от „Вашингтон пост“, като се позовава на окръжния прокурор на Бътлър, предаде Ройтерс.

ФБР: Опит за убийство

Според Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп на митинг в щата Пенсилвания е опит за убийство, предаде Ройтерс.

Представителят на ФБР Кевин Роджек, който е специален агент на ФБР в офиса му в Питсбърг, каза, че ФБР не може да идентифицира човека, стрелял по Тръмп, и не знае каква е била мотивацията за стрелбата.

„Тази вечер бе извършен опит за убийство срещу бившия президент Доналд Тръмп. Ситуацията на местопрестъплението все още е активна“, каза Роджек на пресконференция.

Представителят на ФБР заяви, че няма опасност след стрелбата.

Байдън осъди насилието

Президентът на САЩ Джо Байдън призова за прекратяване на политическото насилие след стрелба на митинг на кандидата на републиканците Доналд Тръмп в щата Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс. В телевизионно изявление Байдън каза, че бившият президент изглежда е добре.

„В Америка няма място за подобен вид насилие“, каза Байдън и допълни, че „всички трябва да го осъдят“.

Президентът посочи, че е информиран подробно за инцидента и че планира да говори с Тръмп.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Кой победи в първия дебат между Тръмп и Харис?

В първия дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис се коментираха много от важните за американците теми - инфлацията,...

Вижте още