Спецакция: Разследващи влязоха в имот на Васил Божков, търсят връзка с убийството на Алексей Петров

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Започнала е акция в имот на бизнесмена Васил Божков, като разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници. 

NOVA допълва, че спецполицаи от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“ са влезли на проверка в няколко имота на бизнесмена.

Засега няма официална информация каква е причината за спецакцията.

През август 2023 г. бизнесменът се завърна в родината след няколко години в Дубай, като срещу него към онзи момент имаше 19 повдигнати обвинения.

При завръщането си той бе задържан на летището, а после беше пуснат под домашен арест, след като съдът прецени, че няма опасност да се укрие или избяга. Самият Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите, за да запази бизнеса си.

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров пък бе застрелян през август миналата година, докато се разхождаше в столичния квартал „Драгалевци“. Досега извършителят не е открит.

Божков: Нямам нищо общо

Като политическа репресия определи бизнесмена Васил Божков полицейската акция в имотите му и заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров. Той обяви още, че готви нов политически проект – „Всички срещу хунтата“, под която визира Борисов и Пеевски.

„Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. „Дунав“ не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал“, каза той.

Алексей Петров изтъкна, че при акцията не е иззето нищо. Няма задържани, нито изведени като свидетели.

„Нищо не иззето, те още 2020-а иззеха всичко. Тук е празно – с игла да минеш, няма какво да закачиш. Казаха, че търсят документи за фирми, с които нямам нищо общо. Забравих имената им, ако държите – ще ги потърся. Ако мислите, че имената на тези фирми ви говорят нещо, на мен нищо не ми говорят“, допълни той.

Божков каза още, че готви нов политически проект „Всички срещу хунтата“, допълва БНТ.

„В България има хунта от двама души – Пеевски и Борисов и прилепени към тях останалите. И създадена изкуствена опозиция в лицето на „Възраждане“, каза още той.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още