Радослав Бимбалов: Радев, Борисов и МФ са солисти в хора на Кремъл

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Това е класическа пропагандна операция, в която се пуска една фалшива информация от достатъчно високо ниво и тя бива разпространена. Ехото, което може да се получи от нещо толкова скандално, няма как да бъде изчистено. Това отеква в главите на хората и целта е да се създаде усещане за нестабилност, страх. Борисов, Радев и служебното правителство са солисти в един и същи хор, дирижиран от Кремъл. Нека чуем все пак БНБ, които още вчера заявиха, че твърденията на Велкова са не просто некомпетентни, но и опасни.

Това заяви в интервю за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов. 

 

Повод за коментара му е вчерашната новина, според която държавата ни е изправена пред фалит. Тя бе съобщена от служебната министърка на финансите Росица Велкова, която посочи, че има риск от ликвидна криза и опасност от промяна на курса евро/лева. По-късно от Българската народна банка опровергаха информацията, а днес самата Велкова смекчи тона и заяви, че риск от фалит няма, а освен това няма риск МВФ да дойде до една седмица, за да теглим заем.

 

Ето и цялото интервю:

 

Държавата ще фалира. Това беше посланието, което дойде вчера от Министерството на финансите, но часове по-късно информацията бе опровергана от Българската народна банка. Росица Велкова пък тази сутрин излезе и каза, че няма такава опасност. Вие сте човек, който се занимава с комуникация. Какъв е отпечатъкът от едно такова посление?

 

Това е класическа пропагандна операция, в която се пуска една фалшива информация от достатъчно високо ниво и тя бива разпространена. Ехото, което може да се получи от нещо толкова скандално, няма как да бъде изчистено. Това отеква в главите на хората и целта е да се създаде усещане за нестабилност, страх. Да се внуши колкото се може повече в този момент, че над нас тегне угроза, предизвикана от седемте месеца на единственото управление, което не беше дело на статуквото, което ни управляваше през последните 12 години.

 

Съгласен ли сте с твърдението, че всъщност служебният кабинет влезе в предизборната кампания и реториката на ГЕРБ? Бойко Борисов от няколко седмици подготвя почвата за нещо такова. 

 

Точно така. Той даже ни предупреди, ако помните – преди няколко дни каза, че ще изчака 1-2 дни и после “ще стане страшно”. Естествено е, че те са в един хор, но той не е на Бойко Борисов. Той е солист в този хор, както и Румен Радев.

 

А кой е диригентът на този хор? 

 

Диригентът е Кремъл, който в момента се опитва да създава нестабилност в Европа по всякакъв възможен начин. Ние сме в много удобна ситуация за това. По същия начин се играе в Унгария, дори в държави от западния спектър на Европа. Ние просто сме жертва на хибридната война, която се води от десетилетия, много преди да започнат дори кремълските инвазии в Украйна през 2014 г. Това, което се случва в момента, е да се всява страх.

 

Страхът е основната валута на Кремъл и президентът и служебното правителство изпълняват точно тези поръчения.

 

Колко опасно е това да идва от държавните институции, които са начело на кораба и как могат хората да се ориентират? Посланието е най-силното нещо и ако то идва от най-висшия държавен ешелон като същевременно си играе с фините страхове на обществото, как може то да се противопостави и на кого може да се довери? 

 

Едва ли мога да дам формулата, но бих посъветвал хората да послушат институциите, които не са политически зависими. Има и такива. Нека чуем все пак БНБ – това е институция, която никога не си позволява да влиза в политически хор. Поне не и така открито. БНБ е първата институция, която още вчера категорично заяви, че това, което направи тази министърка на финансите е не просто некомпетентно, но и опасно.

Има и нещо друго – това е новина, която би трябвало да разтревожи и Европа и да е водеща тема. Не видяхме сякаш това.

 

Не е случайно, че тази новина се пуска в момента. Финансовият свят така или иначе се тресе в момента заради това, което се случва в САЩ и отеква към Европа. Моментът не е случайно избран, може би преди седмица нямаше да има този ефект. Всичко се прави с цел и тя дори не е свързана с нашите парламентарни избори. Ние сме просто една пионка в сериозната геополитическа война и ни използват. Много по-силно ни използва руската страна, отколкото би трябвало да е възможно.

 

интервю на Джесика Вълчева

Източник: Frognews.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още