Чиновнически пир с бонуси по време на чума

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Над 3 млн.лева бонуси са си раздали чиновниците от Министерския съвет м.г., по думите на служебния премиер Гълъб Донев. Това в допълнение на повишените им заплати до 3 200 лева през септември пак лани. И всичко това на фона на установени 70 на сто наши граждани, които едва връзват двата края да си плащат месечните разходи.

 

 

Нахалството и гьонсуратлъкът напоследък взеха да стават норма в обществото ни. Как иначе да си обясним поведението на т.нар.”елит” спрямо поданиците!

От януари до август на 433-ма служители са изплатени близо 2 млн. лева бонуси, сочи отговорът на премиера.

Това е периодът, в който управлява правителството на Кирил Петков. От август до края на миналата година са дадени още 1,144 млн. лева на 405 служители, когато на власт вече е служебният кабинет, начело с Гълъб Донев.”

Следват пояснения, но не за успокоение на данъкоплатците, че, забележете, с бонуси са се облажили съветници в политическите кабинети на властта!

 

 

Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли! Предвид очевидния провал в политиката на всички управленци, е повече от странно да се плаща за нефелни политически „съвети”.

Напоследък често се сещам за разказа на един приятел – адвокат, чийто подзащитен, съден за убийство, като си чул доживотната присъда в съдебната зала се провикнал: „Бате, спря ми пряката реч!”.

Та и на мен така ми спира при всяка поредна демонстрация на безмерна наглост и нахалство.

А сравнението на облагодетелстването на чиновници от управлението с тежкия живот на повечето българи, които трудно понасят ценовия хаос, се налага от само себе си. Нима е нормално в европейска България, в която гражданите са с най-ниски заплати в сравнение с останалите страни-членки, да плащаме най-скъпо за храната си! И стига вече с оправданията за енергоносителите, защото не са напълно верни. Просто

 

 

няма контрол в нито една сфера от обществения ни живот.

Търговците безобразничат и правят каквото им скимне, необезпокоявани от никакви проверки и санкции. А потребителите вече раждат вицове като по времето на соца, например, че 1 яйце е на цената на Фаберже, или че яйцата вече трябва да ги превозват с колите за инкасо и т.н.и т.н.

Ние, които издържаме с нашите пари подобни хранилки, приемаме всичко това с пълно равнодушие, отчаяние и безсилие. Затова образно казано, вече ни се качиха на главите и удобно се разположиха там. За да безобразничат и пируват с бонусите, които ние сами им осигуряваме.

 

 

Ако това ви прилича на пир по време на чума, прави сте. Ако не искате да търпите повече безчинствата им – пак сте прави.

 

Източник: Novini.bg

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още