И глухите чуха, и слепите прогледнаха: Бай Ганьо няма място в Шенген (ВИДЕО)

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Не ни искат в Шенгенското пространство. Няма скоро да сме част от онези народи, които безпрепятствено си ходят на работа от една държава в друга. Това, разбира се, натъжава само онази част от българския народ, която има възможност да го прави. Огромната маса няма интерес, нито пък шанс, защото и тук си е добре – какво ни е, наистина, правим си, каквото искаме и никой не ни дава наклон.    

Например, онзи ден, докато се кахъряхме за Шенген, един юнак решил да поразходи прасето си (доста рунтав екземпляр, впрочем) из Великопреславското пространство. Вързал за джипката една клетка, турил вътре свинкята и газ до дупка из улиците на втората ни най-стара столица. Зиг-заг, зиг-заг и две старопрестолни коли дали фира. Човекът се оказал с 3,33 промила. Ашколсун! С такива промили някой би бутнал в клетката и тъща си.

Ето и клипа: https://youtu.be/2xfN1vGupcE
 

Не се знае от свинска гледна точка дали е било кеф или пък обратното – нехуманно отношение към животното, но от гледна точка на новините си беше стопроцентова атракция. С балкански привкус, както му е редът. Ето я личната ми класация на заглавията по случая:    

1. „Пиян като казак шофьор тегли клетка с рунтав шопар по улиците на Преслав“.

2. „Хванаха мъртвопиян шофьор, превозващ живо прасе, блъскайки се в автомобили във Велики Преслав“.

3. „Свинска разходка! Пиян помъкна прасето си в клетка, помете и две коли“

Разбира се, телевизионният водещ, нарекъл прасето „домашен любимец“, ми е фаворит.

Такаа. Обикалящият на зиг-заг из Велики Преслав шофьор, колкото и да е бил пиян, ще си го отнесе. Но това е само част от свинската ни драма в контекста на отдалечаващия се Шенген.

Нека за миг си представим, не че има нещо общо с действителността, обратния вариант – сяда една свиня в един джип и тегли турения в клетка пияндурник, който ѝ е гласувал това доверие.     Много кефлийско!

Някъде другаде, да речем – в Европа, 1.7 милиона работят в една държава, а живеят в друга. Според статистиката има европейски региони, в които тези хора са до една трета от работната сила. Всеки ден 3.5 милиона пък пресичат вътрешна граница, моткайки се насам-натам по работа или да пазаруват.

А у нас какво – парламентът връща хартиените бюлетини, политиците се карат кой е по-по-най, а народът лашка прасета на зиг-заг кьоркютук пиян.

Тази моментна снимка едва ли е изненада за онези, от които зависи приемането ни в Шенген. Все са наминавали по нашите ширини. Засичали са ги по кръстовища, избутвали са ги с присветване от пътищата, удряли са ги в грамажа по заведенията, а в магазините са им пробутвали боклуци.    

Та тези хора не за сефте ни гледат сеира. Сега Борисов се сетил да се изкаже, че Кирил Петков е виновен за неприемането ни. По същия начин, по който му беше виновен Станишев, когото наследи на премиерския пост.

Сами сме си виновни. Свиня сме си избрали, не Шенген.    

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още