Британският премиер Риши Сунак – със стил на наемен убиец

Най-четени

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра...

Миналата седмица, на 24 октомври, бившият министър на финансите на Великобритания Риши Сунак стана лидер на управляващата Консервативна партия, а ден по-късно оглави правителството. Името му е придружено от префикса „най-много“ в пресата: най-младият британски министър-председател през последните 200 години, един от най-богатите англичани и накрая най-стилният на „Даунинг стрийт“ 10.

 

 

„Брилянтен, рационален и прецизен. Гледайки Риши Сунак, си спомням Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд”, характеризира външния вид на новия премиер на Обединеното кралство Прия Елан, моден редактор на The Guardian. Според експерта стилът обединява новия премиер на Великобритания с „агент 007″.

 

 

„Не става въпрос за това как се движи и жестикулира, а как се облича. Сунак изглежда като наемен убиец, планиращ бързо почистване след завършена мисия. В стила му има простота и пестеливост, които противоречат на обичайния начин на обличане на консерваторите. Сунак е тук, за да си свърши работата.“ той обясни.

 

 

Образът на Риши Сунак наистина изпъква в славнение с образите на неговите предшественици. Вземете например Борис Джонсън. Британският GQ нарече Борис „най-зле облечения премиер на всички времена“ заради неподходящи костюми и намачкани ризи, докато таблоидът The Sun го осмива, че носи едни и същи чорапи три дни подред. А да не говорим за това, че вечно разрошената коса на Джонсън редовно е обект на подигравки.

 

 

Журналистите не харесаха Лиз Тръс, която оглави правителството за рекордно кратко време – само 45 дни. Тръс, въпреки че изглеждаше спретнато, според тях копира стила на „желязната лейди“ Маргарет Тачър, освен това не винаги успешно, пораждайки много меми.

 

 

Напротив, Риши Сунак вече е признат за икона на стила, а не е минала и седмица от назначаването му за премиер. „Консерваторите не са изглеждали толкова добре от времето на Уинстън Чърчил“. Това пише модният директор на британския GQ Тео ван де Брук.

 

 

За разлика от Борис Джонсън, Риши Сунак знае много за добре ушитите костюми. Според Daily Mail те са направени за него чрез индивидуални измервания в най-добрите лондонски ателиета, по-специално в Henry Herbert Tailors. Емисионната цена е 3500 лири. „Реверите на блейзърите Rishi винаги са много тесни. Това помага визуално да направите раменете по-широки. Тънките яки и връзки ви позволяват да поддържате правилните пропорции на фигурата“, казва стилистът Лукас Армитидж в интервю за Daily Mail. Експертът предположи, че съпругата му Акшата Мурти има пръст в образа на Риши Сунака – тя разбира от мода, а през 2007-2012 г. тя имаше и собствена марка Akshata Designs, която обаче беше затворена, тъй като не носеше печалба.

 

 

„Риши познава много добре тялото си, знае кои неща му отиват и умело ги интегрира в гардероба си. Късите панталони са практични и удобни за носене, те ви позволяват визуално да удължите краката си и да разтегнете височината си. Вталените ризи подчертават, че той е добре сложен, умерено свободен и не ограничава движенията”, цитират журналистите от Daily Mail думите на стилистката Рошел Уайт.

 

 

Не само костюмите, но и ризите на Риши Сунак се шият по поръчка. Според The ​​Telegraph той се доверява на италианската марка The Traveling Artisan – нейното производство се намира във Венето, в североизточна Италия, а цените започват от 160 лири за артикул. Основателят на марката Tullio Innocenti казва, че Сунак е толкова педантичен, че идва три пъти, за да пробва всяка риза.

 

 

„В близкото минало Риши е бил инвестиционен банкер, той знае в какво да инвестира“, пишат редакторите на списание Apollo, имайки предвид не само ушитите костюми и ризи, но и мокасините на Prada на стойност 450 лири, които Сунак е носил.

 

 

Модният редактор на Guardian Прия Елан описа стила на Риши Сунак като „висша мода на хедж фонда“. Новият министър-председател на Великобритания винаги изглежда представително, дори в неформална обстановка – в суичъри с надпис „Станфорд“ (това е алма матер на Сунак) и кашмирени качулки.

 

 

Риши Сунак не носи никакви бижута, с изключение на сватбен пръстен и гривна с мъниста с надпис „dada“ („татко“), които децата му Кришна и Анушка вероятно са изплели за него.

 

 

„Добре скроени, тъмносини или въглени костюми от две части, бели ризи, раирани вратовръзки. Без джобове или излишни бижута. Днес никой няма нужда от лукс. Британците се нуждаят от сериозен мъж със сериозно око, който може да отстоява себе си на световната сцена и да уверява нацията, че може да се грижи за тях. Един ден отново ще дойде време за разкопчани ризи и панталони, но засега имаме нужда от увереност, сила и сериозност. А това е костюмът“, е заключението на Том Уидет, съосновател на Mayfair Thom Sweeney, в интервю за британския GQ.

 

Източник: „Банкеръ“

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

ЕП с кампания за изборите: „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Между 6 и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат до урните, за да гласуват...

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание". Така Лена Бориславова от...

Вижте още