Различен прочит: Наглост е Борисов да иска от „Промяната“ и ДБ да му станат „патерици“

Най-четени

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа...

Предложението на ГЕРБ към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да управляват заедно е нахален опит на Борисов да си намери патерици, с които да продължи властта си.

 

 

Предложението също така е и безсрамна демагогия, с приказки за „подкрепа на Украйна и за въвеждане на еврото в България“. Нещо като „Анти Путин коалиция“, ако откажеш, ще те обвинят в путинизъм.

 

Правителството на четворната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН беше атакувано от първия си ден с всички средства. Борисов изрече не една и две лъжи, хвърли всички усилия да ги свали, обвини ги за световната криза и инфлация, засипваха ги с измислени компромати, а сега невинно предлага да го подкрепят. Голяма наглост е да искаш да ти станат патерици тези партии, които си обвинил за цените на газа и петрола, неспособност да управляват, за кражби, любовни афери, и т. н. всички земни грехове.

И предложението идва, след като още в нощта след изборите и „Продължаваме промяната“, и „Демократична България“ обявиха, че няма да влизат в коалиция с ГЕРБ за правителство.

 

 

В миналия парламент не само ГЕРБ, а и ДПС, Възраждане, го играеха опозиция, и когато към тях се присъедини ИТН, свалиха правителството. В това начинание се включи и новата партия на ген. Янев.

С активното участие на президента и служебния кабинет, резултатът от изборите е такъв, какъвто го виждаме.

Сега тези, които свалиха предишното правителство, е редно да си направят правителство и да управляват заедно. Не да се крият зад ПП и ДБ, или експертни кабинети. Нали това искаха?

Вместо това Борисов предлага посредници да водят преговори между него и ПП и ДБ. Споменаха имената на Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Така предложението му придобива комични черти. Плевнелиев да увещава ПП и ДБ да пристанат на Борисов и – хоооп, те приемат. Номер подходящ за комедийно шоу.

Президентът, който помогна да свалят правителството в сложна обстановка в света, настоява за стабилно правителство. Но с действията си не допринесе това да стане. Сега той, заедно с другите, които предизвикаха избори, имат пълните възможности да съставят ново стабилно мнозинство. А не да канят ПП и ДБ за украса и за „евроатлантическо алиби“.

 

 

Какъв всъщност е проблемът с правителството?

Казва се Бойко Борисов. Той направи уклончиво изказване, че може да се оттегли, а може и да не се оттегли. Готов би на компромис „в името на народа“. Направо да се просълзиш. Него не го интересува в действителност нито еврото, нито Украйна, нито народа. Ще приеме всякакви условия, ще се пише пръв евроатлантик, а всъщност единственото, което го интересува, е на него лично какво ще му гарантират. Защото виси възможността да бъде съден и разследван, пречка за което е сегашният главен прокурор. Гешев го пази старателно от реални корупционни скандали. Големите медии също го прикриват и замитат всичко под килима.

В коментари в чужбина за изборите в България се споменава за проблема Борисов. Казват, че има оцапан имидж,, трудно ще състави правителство, има „токсична репутация“ („Политико“).

Как пък нито една голяма българска медия, нито един анализатор в телевизиите, не каза нещо такова за Борисов – да посочи проблема, както го посочват по света. На нито един водещ не му се скърши езика да го зададе поне като въпрос. Сякаш живеем в паралелна реалност, заровили сме си главата в пясъка и не виждаме какво е Борисов.

 

 

Усещат ли колко са жалки хекимяни, харалани, бойковасилевци?

След изборите основна тема в тв студиите беше как да се съберат над 120 депутати, за да направи ГЕРБ правителство. С намеци, че партии, които не искат да станат патерица на Борисов, са национално безотговорни и хвърлят страната в хаос.

 

Автор: Иван Бакалов

Източник: E-vestnik.bg

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Вижте още