Психиатърът Цветеслава Гълъбова за Кирил Петков: Напълно безпомощно и неоправно дете, няма място на държавния връх

Най-четени

Първият медицински хеликоптер вече има сертификат за помощ по въздуха

„България Хели Мед Сървиз“ ЕАД вече има сертификат за авиационен оператор за извършване на операции за спешна медицинска помощ...

Пеканов: Далече сме от служебно правителство, сглобката ще се разбере

Мисля, че сме далеч от разговори за служебно правителство. Преди време казах, че сглобката дълго време ще издържи, тази...

Политици и общественици скърбят за кончината на патриарх Неофит: Беше благ и духовен водач!

Премиерът в оставка Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, лидерите на парламентарно представените партии и знакови лица от обществения живот...

След дебата по бТВ вече не знам какво да мисля, освен че наистина е нужно партиите да правят вътрешен подбор на кадрите си дали са психологически пригодни да носят огромната отговорност да управляват България, да определят съдбините ни.

 

Видях „политици“ без грам политическа култура да водят политически дебат, без умения в тази сфера, повтаряйки опорки от „комуникационните“ си стратегии.

 

 

Та тези хора не споменаха и дума за огромния ни проблем, наречен ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА. Те си говориха за газ, за данъци, за корупция, а забравиха, че няма хора, че българите измират или напускат страната. Та ние сме първи по смъртност в света. За какви данъчни политики и инвестиции си говорите, след като няма българи.

 

Потресена съм от жалкото „ниво“ на тези политици. Та това са хора, които не знаят, не могат и не искат да правят политика и да управляват. За тях политиката и властта са един афродизиак, една дъвка за балончета, която те разтягат, както им е удобно и се състезават чие балонче ще стане по-голямо и ще се пукне по-шумно.

 

Най-промотираните кандидати за власт са немощни и недъгави интелектуално, емоционално и социално. Това са хора, които нямат реална представа за себе си. Те живеят в паралелна на нашата реалност, а знаем, че паралелите не се пресичат.

Най-изумителен за мен беше г-н Кирил Петков – бивш министър-председател на България. Такава безопомощност и недоумяващ поглед не бях виждала скоро. А и не знам дали изобщо съм виждала. Та този човек не можа да отговори смислено и директно на нито един въпрос. Отговорите бяха „покрай въпроса“ и повтаряха единествено и само написаното в „комуникационната стратегия“ на партията.

 

Такова нищоказване и пълна безпомощност от зрял мъж, с образование и вече опит на много високо политическо ниво, са маркер за много сериозни дефицити. Нямам против хората с такива дефицити, но не желая и не смятам, че мястото им е на най-високите държавни позиции. И тези дефицити не са свързани с ментални заболявания, а с морал и личностови качества. И са много тежки, непростимо тежки за позицията, която заемаше и властта, към която се е целеустремил.

 

Аз видях едно напълно безпомощно и неуправно дете, което не знае след поредната беля какво оправдание да измисли. Не, този човек няма място на държавния връх. Опасно е за страната да ни управлява човек, който иска всичко да се опакова като маркетингов продукт, да е красиво, пък вътре каквото ще да е. Той не отрече тази забележка на г-н Каримански. Представяте ли си, че единствената му грижа е била външната опаковка. Та това е толкова дълбоко инфантилно, че е чак отвратително. И това непораснало дете не умилява, а погнусява с претенциите и наглостта си.

 

В края на дебата аз видях недоумяващия поглед на човек, който с поведението си казва „може и да не щете, но аз пък ще съм начело“. Та той няма грам самокритичност и представа за собствените си крайно ограничени възможности.

 

ПП станаха пример за това, че в трудни ситуации на повърхността винаги изплуват дефицитите като мазни петна. Това се отнася и за отделната личност, и за обществото. А най-лошото е, че ние бяхме съзнателно лъгани, че надеждите ни за по-добро бъдеще и излизане от блатото, в което ни вкара и държа ГЕРБ 12 години, бяха овъргаляни в кал, с тях се подиграха. И това беше дело на цялата четворна коалиция, която ни измами.

 

И сега отново същите хора имат претенции да са начело. А даже не са се извинили. Което не е достатъчно, но поне щеше да покаже, че имат наченки на морал в тях. Не, няма такова нещо. И в условия като тези избуява дивият популизъм, който е другата злина.

Зад красивите му напудрени приказки отново се крие жажда за власт и лично обогатяване.

 

Да, уважаеми реални и фб приятели, положението ни е много тежко. И няма да се измъкнем лесно. Но сме длъжни да не се отказваме, защото имаме задължения към тези след нас. И те са да бъдем жалони по техния път. Затова сме длъжни да бъдем активни граждани, да работим и да се борим всеки ден за върховенство на морала. Законът е след морала.

 

И последно за дебата – беше редно и е по правилата дебатът да се отложи, щом някоя от страните е нарушила предварителния регламент. бТВ трябваше да постъпи професионално и да го отложи. А и като казаха А, да бяха казали и Б, т.е. кой е лидерът, с който г-н Петков се е сговарял. Като е панаир, да е панаир.

 

Източник: „Епицентър“

 

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Първият медицински хеликоптер вече има сертификат за помощ по въздуха

„България Хели Мед Сървиз“ ЕАД вече има сертификат за авиационен оператор за извършване на операции за спешна медицинска помощ...

Пеканов: Далече сме от служебно правителство, сглобката ще се разбере

Мисля, че сме далеч от разговори за служебно правителство. Преди време казах, че сглобката дълго време ще издържи, тази теза малко се разклати, но...

Политици и общественици скърбят за кончината на патриарх Неофит: Беше благ и духовен водач!

Премиерът в оставка Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, лидерите на парламентарно представените партии и знакови лица от обществения живот скърбят за патриарх Неофит и...

„Политико“: Очаква се популистките партии да имат значителен успех на евроизборите, какво да се прави?

Тъй като се очаква популистката радикална десница да постигне значителни успехи на изборите за Европейски парламент през юни 2024 г., дясноцентристкият мейнстрийм ще бъде...

Правителството се принуди да обяснява, че кризата с бежанците е ФАЛШИВА НОВИНА

Фалшива новина е, че в България има безпрецедентен мигрантски поток, че чужденци бият хора по улиците на София, а държавата не осигурява защитата на гражданите....

Вижте още